Niujorke parduodami vieni brangiausių apartamentų mieste – ir kaina, ir milijardieriaus poreikiai svaigina

Žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho apartamentai Niujorke vėl įtraukti į biržos sąrašus, o jų kaina šįkart sumažinta net 23 mln. eurų. Milijardierius kainą sumažino iki 35,5 mln. eurų.

Milijardierius žiniasklaidos magnatas parduoda įspūdingus namus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Milijardierius žiniasklaidos magnatas parduoda įspūdingus namus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 8:21 AM, atnaujinta Apr 9, 2024, 2:05 PM

R. Murdocho apartamentai Manhatane yra maždaug 650 kvadratinių metrų ploto 60 aukštų dangoraižyje ir užima tris aukštus. Pro langus atsiveria vaizdai nuo Rytų iki Hadsono upės, tarp kurių matomos ir kitos žymiausios miesto vietos.

Iš buto, užimančio 58–60 pastato aukštus, atsiveria 360 laipsnių Niujorko vaizdas. Pirmasis jo aukštas skirtas pramogoms: čia yra dvigubo aukščio svetainė, virtuvė, oficialus valgomasis ir 54 kvadratinių metrų terasa. Antrajame aukšte daugiausia miegamųjų, o viršutiniame aukšte – didelis pagrindinis liukso kambarys (kartu su spiraliniais laiptais aukštus jungia vidinis privatus liftas). Iš viso čia yra penkios lovos ir 6,5 vonios kambario.

Penthauzą milijardierius, „News Corp“ garbės pirmininkas pirmą kartą bandė parduoti 2022 m. už 57 mln. eurų. Nuo to laiko jo kaina buvo kelis kartus sumažinta, o prieš išbraukiant jį iš pardavimų sąrašo 2023 m. gruodį, prašoma kaina buvo nukritusi iki 42 mln.

„Negaliu nieko pasakyti apie ankstesnes kainas, – komentavo Kyle‘as Blackmonas, „Compass“ prabangių pardavimų vadovas, atstovaujantis milijardieriaus turtui už 35,5 mln. eurų. –  Atsižvelgiu į dabartines sąlygas ir nustatau tokią kainą, kuri, mūsų nuomone, padidins tikimybę sulaukti susidomėjimo. Mes ketiname šį penthauzą pagaliau parduoti.“

Pagal naująją kainą ir ankstesnius pranešimus galima matyti kad R. Murdochas pasiryžęs parduoti apartamentus pačioje rajono širdyje esančiame Flatiron rajone už mažesnę kainą nei mokėjo už juos prieš dešimtmetį.

Remiantis nekilnojamojo turto dokumentais, iš kurių matyti, kad namą jis įsigijo per ribotos atsakomybės bendrovę, buvo pranešta, kad 2014 m. liepą šį kultinį penthauzą už stulbinančią 53 mln. eurų sumą įsigijo kompanijos „News Corp“ pirmininkas, milijardierius žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas.

Remiantis NT įrašais, jam taip pat priklausė ir dar vienas, šiek tiek mažesnis, atskiras butas 57 aukšte, kurį pardavė 2022 m. už 12,5 mln. dolerių.

Pasak turto vertintojo, įmonės „Miller Samuel“ prezidento ir vykdomojo direktoriaus Jonathano Miller, butų kainų sumažinimas nebūtinai atspindi Manhatano itin geros kokybės butų rinkos tendencijas. „Nesame įpratę matyti staigių kainų kritimų šiame prabangiame pogrupyje, – sako jis. – Nuo 2021 m., kai buvo pasiektas aukščiausias lygis, aktyvumas buvo gana stabilus.

Manhatane 2021 m. įvyko 10 butų pardavimų, kurių vertė viršijo 50 mln. dolerių, 2022 m. – 12, o 2023 m. – 10.  Apartamentų pardavimas galėjo užstrigti, nes R. Murdochas yra „spalvinga“ figūra“.

Paprašytas pakomentuoti per „Compass“ atstovą spaudai, R. Murdochas atsisakė.

Tačiau K. Blackmonas teigė, kad veiksmai, kurių imasi jo klientas, mažindamas kainą, atspindi norą sudaryti sandorį: „Jis neįtikėtinai protingas verslininkas, ir mes ketiname šiuos jo apartamentus parduoti“.

Parengta pagal „bloomberg.com“ ir „mansionglobal.com“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste