Kuo lengvesnis sniego kastuvas – tuo brangesnis

Pagaliau pasirodęs sniegas žmones privertė susirasti bene svarbiausią žiemos įrankį – sniego kastuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jan 16, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:34 AM

Prekybininkai trina rankomis – šią savaitę pasnigus, kastuvų paklausa iškart šoktelėjo į viršų ir, jei sniegas išsilaikys, spėjama, kad sniego kastuvų paklausa prisivys praėjusios žiemos pardavimus.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis sniego kastuvą?

Pirmiausia jis turi būti lengvas, patogus, su reguliuojama rankena, ne per didelių išmatavimų, prie jo semtuvo neturėtų lipti sniegas.

Svoris yra bene svarbiausias faktorius renkantis šį žiemos įrankį. Gerai, jei juo tenka pasidarbuoti tik kokias tris minutes – valant apsnigtą balkoną, tačiau jei reikia sniegą nukasti nuo kiemo ar prie garažo, čia ir 150 – 200 gramų papildomo svorio gali apsunkinti darbą.

Bet vėl gi, nereikėtų pamiršti, jog kuo kastuvas lengvesnis, tuo jis brangesnis.

Kadangi kasti sniegą patogiausia tiesiai stovint, kastuvo kotas neturėtų būti per trumpas ar per ilgas, kad nereikėtų kaskart stipriai lankstytis.

Dar parduotuvėje besirinkdami sniego kastuvą, atidžiai jį apžiūrėkite, paimkite į rankas, pabandykite palenkti, paspausti, pamoti tarsi kasant – jei į priekį pasilenkiate tik vos vos, nedideliu kampu – kastuvo dydis jums tinka.

Reikėtų atkreipti dėmesį ir į kastuvo semtuvo plotį – platų semtuvą turėtų rinktis tik stiprus žmogus. Kuo jis stipresnis, tuo kastuvo semtuvas platesnis. Mūsų žiemoms labiausiai tinka iš plastiko pagaminti kastuvai. Šiuolaikinės technologijos leidžia pagaminti ypač žemai temperatūrai atsparius ir tinkančius kelti didesnį kiekį sniego.

Be to, plastikinis kastuvas nesugadins valomo paviršiaus – pavyzdžiui, keramikinius namo laiptus.

Tačiau toks kastuvus visiškai netinka gramdyti apledėjusio, sukietėjusio sniego „tvirtoves“ – sugadinsite ir sulaužysite kastuvą. Tokiems darbams atlikti reikia klasikinio, metalinio kastuvo.

„Jau pirmadienį sulaukėme sniego kastuvų pirkėjų.

Jie renkasi daugiau vidutinės kainos – 30 – 40 litų kainuojančius ir keletą žiemų atlaikančius kastuvus.

Tokie buvo perkamiausi ir praėjusią žiemą. Pirkėjams labiausiai patiko kastuvai su oranžiniu semtuvu ir mediniu, plastikinę rankeną turinčiu kotu“, – sakė bendrovės „Bikuvos prekyba“ marketingo vadovas Andrius Nakutis.

Bendrovė savo prekybos taškuose jau nuo praėjusio spalio mėnesio ėmė prekiauti dešimties rūšių sniego kastuvais, kurių kaina svyruoja nuo 9,99 iki 100 litų.

Prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė informavo, kad „Maxima“ parduotuvėse kastuvai sniegui kasti kainuoja nuo 10 iki 220 litų, o pirkėjai dažniausiai renkasi pigiausius už 10 – 20 litų.

Daugiausiai sniego kastuvų – net keliasdešimt skirtingų rūšių siūlantis prekybos tinklas „Senukai“ skelbia, jog šios prekės kainos išliko tos pačios kaip ir praėjusią žiemą ir svyruoja nuo 10 iki 400 litų.

„Pastebime, kad rinkdamiesi kastuvus sniegui žmonės kreipia dėmesį ne tik į kainą, bet ir į kokybę

Savo asortimentą esame papildę įvairesnio pločio ( 35 – 83 cm), taip pat ergonomiškus kotus, kurie kasant sniegą sumažina žmogaus nugarai tenkantį krūvį, kastuvais“, – sakė Laima Petraitytė, bendrovės „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė.

Kalbinti prekybininkai pastebėjo, kad vis paklausesni darosi neseniai rinkoje pasirodę nedideli ( iki 36 cm) ir patogūs automobiliniai sniego kastuvai.

Stropiausi vairuotojai tokius kastuvėlius jau gali pasirinkti ir su teleskopiniu kotu, kurį pagal poreikį galima pasiilginti arba pasitrumpinti.

Gyvenantys užmiestyje ar nuosavuose namuose perka didesnius sniego stūmiklius. Praėjusią žiemą ypač populiarūs buvo benzininiai sniego valytuvai.

Nors sniego kastuvų tarnavimo laikas – keli metai ar net ilgiau, žmonės juos dažniausiai sulaužo neįvertinę sniego kiekio ir svorio.

Paprastai tai nutinka kasant pažliugusį sniegą, kuris būna sunkus.

„Specialių priežiūros priemonių kastuvui nereikia, svarbiausia – nepasemti per daug sniego ir po kiekvieno panaudojimo nusausinti.

Aš pats savo kastuvui dar kaskart ir varžtukus paveržiu“, – sakė A.Nakutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.