Parodoje „Supernamai 2014“ krosnininkai surengs neregėtą šou

„Krosnininkų šou“ koordinuoja Lietuvos nacionalinė židinių-dūmtraukių montuotojų asociacija, vienijanti virš 20 įmonių, dirbančių židinių, dūmtraukių ir krosnių srityje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:39 PM

„Krosnininkų šou“ koordinuoja Lietuvos nacionalinė židinių-dūmtraukių montuotojų asociacija, vienijanti virš 20 įmonių, dirbančių židinių, dūmtraukių ir krosnių srityje.

Pasak asociacijos Valdybos nario Rimo Jatkausko, toks renginio formatas naudojamas pirmą kartą pasaulyje. Galima teigti, kad bus pastatytos visų įmanomų tipų krosnys, žinomos Lietuvos, Rusijos ir Vakarų Europos meistrų. Kaip teigia renginio koordinatoriai, panašus renginys prieš keletą metų vyko tarptautinėje Maskvos parodoje „Salon kaminov“. Tačiau ten buvo statomos tik plytinės krosnys, be to jos nebuvo užkurtos, o ir jų skaičius buvo mažesnis.

R.Jatkausko teigimu, suorganizuoti šį renginį yra nemažas iššūkis ir technologiniu požiūriu. Nes krosnys prieš užkuriant turi išdžiūti, kad nesutrūkinėtų siūlės, tad reikės naudoti ir specialius mišinius.

Į krosninininkų renginio organizavimą šiuo mete jau yra įtraukta daugiau nei 10 įmonių, dirbančių židinių ir dūmtraukių srityje, krosnis statys geriausi mūsų šalies meistrai.

Parodos „Supernamai 2014“ organizatoriai prognozuoja, kad šis interaktyvus šou pritrauks nemažą būrį smalsuolių. Jie turės retą galimybę išvysti kaip statomos skirtingų tipų krosnys, susipažinti su įvairiomis technologijomis ir medžiagomis, o gal net ir įsigyti šviežiai pastatytą krosnį. Taip pat lankytojai galės pasivaišinti ir šviežiai krosnyse iškepta duona.

Į renginį planuojama pakviesti ir Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ atstovus, kad būtų užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas.

Parodos „Supernamai 2014“ metu vyks ir kiti renginiai, įėjimas lankytojams nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.