Pigūs aksesuarai gali subjauroti bet kurį vonios kambarį

Dievas slypi detalėse, velnias – taip pat. Toks galėtų būti bet kurio vonios kambario specialisto ar profesionalaus interjero dizainerio patarimas klientui, nusprendusiam sutaupyti vonios kambario aksesuarų sąskaita. Ar tikrai rankšluosčio kabliukas, šepečio laikiklis, kosmetinis veidrodėlis ir kiti aksesuarai nėra tokie svarbūs kaip ir praustuvas ar maišytuvas?

Daugiau nuotraukų (1)

Vaidotas Norkus

2014-04-08 12:46, atnaujinta 2018-02-14 19:33

Sakysite, jokio skirtumo, ant kokio kabliuko kabo rankšluostis ar į kokį dėklą įstatytas tualetinio popieriaus ritinėlis? Interjero dizaineriai sako, kad yra skirtumas, o garsius santechninės keramikos ir įrangos prekinius ženklus atstovaujančios kompanijos rinkodaros vadovė Nomeda Ivanauskienė pridūrė, kad aksesuarai suteikia vonios kambariui stilistinio išbaigtumo.

Nomeda pastebėjo, kad lietuviai jau supranta, kaip svarbu įsigyti kokybišką vonios kambario įrangą, bet į aksesuarus vis dar numoja ranka.

Įsirenginėdami vonios kambarį jie pirmiausia renkasi plyteles, santechniką, o brangių aksesuarų pirkimą paprastai nukelia neapibrėžtam laikui arba jiems įsigyti skiria nedaug pinigų.

„Bet juk kvailai atrodo gera santechnika ir pigūs laikikliai. Juk kokybišką aksesuarą nuo prasto atskirsi plika akimi. Nekokybiški produktai ne tik gadina bendrą vonios kambario vaizdą, bet ir greičiau nusidėvi, galiausiai net pradeda erzinti. O jų pakeitimas gali kainuoti gerokai brangiau nei iškart rinktis kokybiškus“, - svarsto N.Ivanauskienė.

Dizainerė Dalia Mauricaitė jai pritaria, kad derinant sąmatas su klientais, dėl aksesuarų visada tenka ilgai diskutuoti.

„Visada siūlau rinktis tik kokybišką daiktą - pabrėžė D. Mauricaitė. - Vonios kambaryje aksesuaro reikia ne vieno ir ne dviejų, o padarius jų sąrašą, kaina paprastai klientus nustebina.

Klientas pradeda abejoti, ar tikrai verta tiek daug mokėti už kabliuką. Arba skaičiuoja, kad galbūt vietoj kelių užteks vieno. O gal apskritai nebūtina rankšluosčio kabinti ant tokio brangaus daikto, juk vis tiek jis nelabai matysis“, - pasakojo Dalia.

Dizaineris Tomas Jasiulis aksesuarus pataria derinti prie bendro interjero stiliaus. Tačiau jis taip pat atkreipė dėmesį, kad ir modernaus, ir klasikinio stiliaus interjeruose jie neturi atrodyti iššaukiančiai ir dominuoti.

Dar vienas patarimas - atkreipti dėmesį į žinomų gamintojų vonios kambario dizaino kolekcijas.

Jas kuria profesionalūs dizaineriai ar dizaino studijos. Visus vonios kambario elementus jie derina tarpusavyje“, - pastebi pašnekovė.

Pavyzdžiui, šiemet milžiniško susidomėjimo sulaukė viena tokių kolekcijų - bendras šveicarų santechnikos keramikos milžinės „Laufen“ ir žinomo italų baldų gamintojo „Kartell“ projektas „Kartell by Laufen“.

Kolekciją kūrė pasaulinio garso dizaino žvaigždė Roberto Palombas. Šis kūrėjas itin dėmesingas detalėms., tad s kolekcijos atskiri elementai – nuo keramikos, maišytuvų, iki baldų ir aksesuarų tarsi persilieja tarpusavyje, o ypatingą nuotaiką kuria subtilūs spalviniai akcentai.

N. Ivanauskienė pasakoja, jog keletą pastarųjų metų ryškiausios dvi stilistinės aksesuarų kryptys elegantiška prabanga ir funkcionalus minimalizmas.

Stilinga prabanga išsiskiria, pavyzdžiui, ispanų „Pomd‘or“ gaminiai. Dekoratyviniais raštais ir paauksuotomis detalėmis dėmesį patraukiantys aksesuarai vonios kambariui suteikia prabangos.

O štai vokiečių „Keuco“ savo vonios aksesuarų kolekcijai panaudojo Meiseno porcelianą Tiesa, šios kolekcijos „Edition 11“ aksesuarų įvairovė gana ribota - gamintojai siūlo muilo dozatorių, servetėlių dėklą bei indus papuošalams bei dantų šepetukui. Bet minimalistinio, funkcionalus dizaino „Keuco“ aksesuarų pasirinkimas žymiai didesnis.

Tarp įdomiausių šio pavasario naujienų - dizaino studijos „Tesseraux+Partners“ sukurtas kosmetinis veidrodėlis „iLook_move“ jau įvertintas keliais prestižiniais tarptautiniais dizaino apdovanojimais. Tai pirmasis kosmetinis veidrodėliu su dieniniu ir vakariniu šviesos režimais. Veidrodėliss yra neįtikėtinai lankstus, jį patogu ne tik sukioti įvairiais kampais, bet ir nustatyti norimą aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.