Norite būti madingi? Įsileiskite į savo būstą rojaus paukščius

Dažnai įrengiant ir dekoruojant savo namus, tiek daug dėmesio sutelkiame į baldus, jog užmirštame ne mažiau svarbius interjerui užuolaidas, kilimus ir sienų apdailą. O kokias užuolaidas, kilimus ir tapetus rinktis, jei žengiate koja kojon su mada?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:01 PM

Naujakuriams pataria „Senukuose“ įsikūrusio interjero centro „Namų stilius“ dizainerė Eglė Žydelė naujakuriams pataria, kokias užuolaidas, kilimus ir tapetus pasirinkti koja kojon žengiantiems su mada.

Spalvų ir raštų įvairovė

2014-ieji – spalvų ir raštų metai. Tiesa, 2013-aisiais karaliavę etnografiniai ir augalų motyvai vis dar išliks madingi.

Rokoko stilius neįsivaizduojamas be spalvų bei įmantrių puošybos elementų. Šį spalvingą laikotarpį ir jam būdingą stilistiką vertėtų prisiminti renkantis užuolaidas bei  rojaus paukščių ir džiunglių tematika marginti audiniai. 2014 m. spalvų paletė turtinga –kiekvienas gali pasirinkti pagal asmenybę ir nuotaiką.

Interjero centro „Namų stilius“ dizainerė pastebi, jog madingi žemės atspalviai bus netradiciškai sodrūs, todėl akys klius už gilių garstyčių, terakotos, šokolado, apelsino, samanų, vario spalvų.

Net ir tarp neutralių spalvų galime išvysti ryškesnių akcentų. „Vis dar madinga koralo spalva, bet ją nukonkuruoja provokuojančiai drąsi ciklameno, žaliųjų citrinų ir turkio spalvos“, – sako dizainerė.

Sunkūs audiniai

Susipažinus su šių metų spalvomis ir raštais, belieka išsirinkti audinius. Šiemet naktinių užuolaidų audiniai sunkėja, pasižymi grubiu audimu, o kartais net primena baldų apmušalus. Renkantis dienines užuolaidas reikėtų pamiršti skaidrius siuvinėtus, lengvus audinius. Šiemet dominuoja tankūs matiniai audiniai.

Blizgūs tapetai ir kilimai

Jau 2013-aisiais sienų apmušaluose buvo galima išvysti vieną pagrindinių šiųmetinių akcentų – blizgučius. 2014-aisiais blizgučiai užkariavo kone visų gamintojų mintis, tad šiemet sunku aptikti tapetų be blizgučių.

„Konservatyviesiems lietuviams ši tendencija – kaip šaltas ir neįprastas dušas, – pastebi dizainerė. – Tačiau ilgainiui besidairant į gamintojų ekspozicijas ir katalogus pradedi įžvelgi idėją, o tuo pačiu ir estetiką. Pasirodo, blizgučiais sustiprinamas 3D įspūdis.“

Blizgučių įspūdis taip pat sėkmingai naudojamas ir kilimų gamybai. Ryškios ir manieringos tapetų bei užuolaidų detalės atsikartoja ir kilimų raštuose: rožės žiedo motyvai, plunksnų imitacijos, žvyneliai. Šiemet madingos kilimų spalvos: ryškios ciklameno ir gaivios žaliosios citrinos. Norintiesiems kuklesnio, tačiau ne ką mažiau madingo sprendimo – šiemet gausi ir akvarelinių spalvų įvairovė.

*** Interjero centre „Namų stilius“ dirbantys dizaineriai projektuotojai iš gausaus išskirtinių prekių asortimento padės išsirinkti labiausiai jūsų namų interjerui tinkančias užuolaidas, pasirūpins jų siuvimu, parinks derantį kilimą. Jei dar tik pradėjote kurti namus, salono specialistai parinks reikiamas apdailos medžiagas bei jums pageidaujant sukurs norimą būsto interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu