Renkamės baseiną - kaip neiššokti aukščiau bambos

Jei neišsirenkate, koks jums tinkamiausias - pripučiamas, antžeminis, suformuotas iš plastiko, pagamintas iš stiklo pluošto ar išbetonuotas bei išklotas plytelėmis, - pirmiausia įsigykite pigų pripučiamą. Taip pataria baseinais prekiaujantys specialistai. Tuomet suprasite, ar apskritai turite laiko ir noro rūpintis baseinu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:13 AM

Jei neišsirenkate, koks jums tinkamiausias - pripučiamas, antžeminis, suformuotas iš plastiko, pagamintas iš stiklo pluošto ar išbetonuotas bei išklotas plytelėmis, - pirmiausia įsigykite pigų pripučiamą. Taip pataria baseinais prekiaujantys specialistai. Tuomet suprasite, ar apskritai turite laiko ir noro rūpintis baseinu.

Išpirko per tris dienas

„Buvo daug pirkėjų, kurie atvažiavę pirkti baseiną įsivaizdavo, kad jis - tik vandens talpykla, į kurią sykį pripylę vandens galės juo mėgautis visą vasarą“, - neslėpė amerikiečių gamintojų baseinais prekiaujančios bendrovės „Braitech“ atstovė.

Jų baseinų kainos nuo 500 iki 3000 litų. Moters namų kieme taip pat stovi karkasinis antžeminis baseinas, todėl ji puikiai žino, jog ir nedidelį baseiną būtina prižiūrėti, kitaip jo vanduo sužaliuos jau antrą parą.

Už kokybę - 30 000 litų

30 tūkstančių - mažiausiai tiek litų reikia norint kieme mėgautis vandens malonumais. Tiek gali kainuoti kokybiškai įrengtas baseinas ir sutvarkyta aplinka šalia jo. Žinovai pataria rinktis stiklo pluošto baseiną - jis brangesnis už plastikinį, tačiau jo įrengimo darbai kiek pigesni, jis yra patvaresnis ir atrodo kur kas įspūdingiau.

Neturintieji tiek lėšų gali rinktis perpus karkasinį, į išbetonuotą duobę įleidžiamą 3 metrų pločio ir 6 metrų ilgio baseiną.

Tokiam gaminiui suteikiama 5 metų garantija. Tačiau šio tipo baseinai nėra populiarūs. Kol kas nepopuliarūs Lietuvoje ir mini baseinai SPA - sūkurinės lauko vonios, kurios ypač paklausios Skandinavijoje bei Anglijoje. Jas patogu įrengti nedideliame žemės sklype, terasoje, balkone ar net ant stogo, o jų kaina prasideda nuo 12 tūkst. litų.

Norintieji gero baseino neturėtų jam aukoti paskutinių santaupų ar dar blogiau - skolintis iš banko. Tai tikrai nėra būtiniausia prekė. Tai - tik malonumas, kurį sau gali leisti ne visi. Tai lyg prabangus automobilis.

Ar vandens pramogoms nepagailėję pinigų žmonės žino, kad baseino priežiūrai kas mėnesį teks skirti ir pinigų, ir laiko?

„Žino ir netgi per daug dėl to baiminasi. Baseinui valyti per mėnesį specialiems chemikalams išleidžiama 30-70 litų, kas savaitę tenka pasidarbuoti porą valandų“, - skaičiuoja baseinais prekiaujančių ir juos įrengiančių bendrovių specialistai.

Malonumai atperka triūsą

„Nors jam reikia daugiau priežiūros ir išlaidų, nei galėjau įsivaizduoti, jei vėl tektų rinktis - nedvejodamas pirkčiau baseiną“, - tikino vilnietis Giedrius Špokauskas. Vyro namų kiemą 4 metrų pločio ir 7 metrų ilgio plastikinis baseinas papuošė prieš kelerius metus.

Tuomet už jį bei visus įrengimo darbus verslininkas paklojo 27 tūkstančius litų.

Per metus baseino priežiūrai G.Špokauskas išleidžia per 1000 litų.

„Ir darbo prie jo pakanka: kai lauke - karščiai, valau beveik kiekvieną vakarą“, - neslėpė vilnietis.

Užtai koks malonumas, kai kasdien gali panirti į 25 laipsnių šilumos vandenį.

Priežiūrai - ypatingas dėmesys

* Baseino valymo įranga įprastai įrengiama namo katilinėje. Jei tokios nėra - hermetiškai užkasama šalia baseino.

* Stovintis vanduo rūgsta, todėl būtina kas vakarą jį sujudinti - tam tereikia įjungti baseino filtravimo sistemą, kuri būna kiekvienoje standartinėje įrangoje. Nesvarbu, ar tai pripučiamas, ar stacionarus betoninis baseinas.

* Kartą per savaitę patariama pamatuoti vandens rūgštingumą, deguonies kiekį bei chloro lygį. Jei kuris nors parametras neatitinka normos, tenka naudoti specialius chemikalus. Jiems per mėnesį vidutiniškai išleidžiama 40-70 litų.

* Taip pat kartą per savaitę rekomenduojama šepečiais iššveisti baseino dugną ir sienas. Tam skirtas specialus siurblys. Toks darbas, atsižvelgiant į baseino dydį, gali trukti vieną ar dvi valandas.

* Jei baseinas turi teleskopinį stogą, jo priežiūra kur kas paprastesnė - į jį neprikrinta dulkių ir kitokių smulkmenų iš aplinkos.

* Daugiau nei perpus naudojamų chemikalų kiekį galima sumažinti ir šalia baseino įrengus bakterijas naikinančias ultravioletines lempas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.