13 patarimų, ką galima nuveikti su paprastąja soda

Prastai vėdinamose spintose gali atsirasti nemalonus kvapo. Jį panaikinsite viduje pastatę indelį su valgomąja soda.

Daugiau nuotraukų (1)

panskliautas.lt

Jul 22, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:53 PM

Prastai vėdinamose spintose gali atsirasti nemalonus kvapo. Jį panaikinsite viduje pastatę indelį su valgomąja soda.

Grįžę iš sporto klubo įpilkite šiek tiek sodos į prakaituotus sportbačius. Kai vėl ateis metas eiti sportuoti, išpilkite ją lauk, o sportbačiai gaiviai kvepės.

Kartais būna sunku panaikinti nemalonų kvapą, dvelkiantį nuo rankšluosčių, patalynės, kojinių. Pabandykite įpilti šiek tiek sodos į skalavimo skysčiui skirtą skalbimo mašinos skyrelį.

Venkite valyti mikrobangų krosnelę ar šaldytuvo vidų cheminiais valikliais. Geriau naudokite iš sodos ir vandens padarytą pastą.

Reguliarus metalinių detalių valymas su sodos tirpalu padės apsisaugoti nuo rūdžių.

Soda automobilyje bus efektyvesnis gaiviklis nei parduotuvėje pirkta prikvėpinta kartoninė eglutė. Pripilkite jos į peleninę – ir važiuodami džiaukitės gaivumu.

Norėdami panaikinti į kilimus ar baldų apmušalus įsigėrusį nemalonų prakaito, gyvūnų, tabako kvapą, užberkite sodos, paskirstykite ją šepečiu. Palikite maždaug pusvalandžiui, po to išsiurbkite.

Su soda nesunkiai išplausite nuo puoduke užsistovėjusios kavos ar arbatos atsiradusias dėmes.

Soda padės apsisaugoti nuo nemalonaus kvapo iš kanalizacijos vamzdžių ir neleis susidaryti kamščiams. Kartą per savaitę įpilkite po stiklinę sodos į kriauklę. Jei vamzdis jau užsikimšęs – įpilkite stiklinę sodos, ant viršaus stiklinę acto. Šiek tiek palaukite ir gausiai nuplaukite karštu vandeniu.

Nukabinus paveikslą pasimatė akis badančios vinių skylės? Užtaisykite jas sodos ir dantų pastos mišiniu.

Mėgstate valgyti pupeles, tačiau nekenčiate po to žarnyne besikaupiančių dujų? Į vandenį, kuriame mirkysite pupeles, įberkite šiek tiek sodos.

Kai kuriuos augalus rekomenduojama sodinti rūgščioje žemėje. Tačiau kaip sužinoti, ar žemė jūsų sode, vazonuose rūgšti? Išmaišykite ketvirtį puodelio sodos dviejuose puodeliuose vandens. Į šį tirpalą įpilkite puodelį žemės. Jei maišant mišinys putoja – dirva rūgšti.

Daugiau patarimų - mūsų "Facebook"! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.