Kaip švariai nuvalyti langus? Tai darykite su kokakola

Kai saulę keičia lietus šis reiškinys geriausiai matomas ant langų. Smarkiau palijus purvini šuorai nusėda ant ką tik nuvalytų stiklų, todėl vėl tenka griebti buitinę chemiją ir kempinę. Tačiau, jei nenorite naudoti chemikalų, galite pasirinkti produktus iš savo virtuvės, kurie nublizgins jūsų langus ne prasčiau nei brangios ir ne visada efektyvios priemonės.

Kai saulę keičia lietus šis reiškinys geriausiai matomas ant langų.<br>„123rf“ asociatyvi nuotr.
Kai saulę keičia lietus šis reiškinys geriausiai matomas ant langų.<br>„123rf“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:05 PM

Žinoma, dažna šeimininkė langus valo tradicinio praskiesto acto tirpalu: į du litrus šilto vandens reikia pripilti keturis šaukštelius acto. Turėtumėte naudoti medvilninę šluostę. Jei acto kvapas jus erzina, galite naudoti citrinų sultis.

Amoniakas taip pat gana populiarini langų valymo priemonė. Jį reikia gerai praskiesti su vandeniu santykiu 1:10.

Jei norite blizgančių langų, galite juos nuvalyti nedideliu kiekiu alkoholio. Dėmes nuo stiklų gali pašalinti svogūnas, tik jis turi būti būtinai šviežias. Jei senu svogūnu bandysite įtrinti langą, liks tik šuorai. Taip pat šiam reikalui tinka ir bulvės. Atpjaukite gabalėlį bulvės ir įtrinkite langą, kol vieta pasidarys balta. Tuomet nuvalykite švariu skudurėliu.

Nors ir skamba keistai, langai puikiai nusivalo su kolos gėrimu. Kola gerai valo stiklus, nes jos sudėtyje yra citrinos rūgšties. Tiesiog užpilkite kolos gėrimo ant skudurėlio ir juo nuvalykite langą. Tuomet imkite švarų skudurėlį, jį merkite į vandenį ir nuvalykite langą - taip langai nelimpa.

Geriausia langus plauti ne karštą ir ne itin vėjuotą dieną, tik tada nelieka žymių. Nepamirškite, kad nuo langų turi būti nuvalytas purvas, kitaip išblizginti langus bus sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.