Tik kelios gudrybės ir jums niekada nebereikės tvarkytis namų

Ar galite patikėti, kad yra žmonių, kuriems nereikia kas savaitgalį po kelias valandas skirti namų tvarkymuisi, bet jų namai vis vien visada atrodo tvarkingi ir švarūs. Nes jie žino kelias auksines taisykles.

Kai namuose kiekvienas daiktas turi savo vietą ir šeimininkas to niekada nepamiršta - vyrauja tvarka.<br>123 rf nuotr.
Kai namuose kiekvienas daiktas turi savo vietą ir šeimininkas to niekada nepamiršta - vyrauja tvarka.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Oct 15, 2021, 10:54 AM

Kas vakarą pasideda drabužius į vietą.

Kai prieš miegą nusivelkate drabužius, nemeskite jų ant grindų, nedėkite net ant kėdės, o tvarkingai – atgal į spintą ar į skalbinių dėžę, pataria interneto puslapis „Good Housekeeping“.

Jei įprasite tai daryti, nebereiks po kambarį rankioti išmėtytas kojines.

Taip pat reikėtų elgtis nuėmus drabužius nuo skalbinių džiovyklės.

Jie neapsikrauna daiktais ir nereikalingais popieriais.

Ką ketinate daryti su krūva patalynės komplektų ar penkiomis tarkomis? Jeigu jums jų nereikia, tai atsikratykite. Taip turėsite kur kas daugiau vietos tvarkingai kitiems daiktams susidėti.

Kiekviename namų kampe stebuklingai kaupiasi šūsniai nereikalingų reklaminių laiškų, į namus pristatomo maisto meniu ar senos spaudos. Susikurkite sistemą, leisiančią išsaugoti svarbius dokumentus, kitais - atsikratykite.

Po naudojimo jie nuvalo kiekvieną paviršių.

Būkime realistais, kuo mažiau purvo susikaupia, tuo lengviau tvarkytis. Pelėsiai, riebalai ir maisto dėmės nepuošia jūsų namų. Juos lengviau valyti nepripliekusius.

Jų lovos visada paklotos.

Žinoma, gražu dekoratyvinės pagalvės ir užtiesalai – jie lovai suteikia jaukumo. Tačiau nepersistenkite - kuo mažiau užtruksite klodami lovą rytais, tuo labiau būsite linkę ją sutvarkyti.

Batai ir paltai bei striukės - savo vietose.

Įprasta prieškambaryje prie durų sukrauti batus ar palikti striukę ant koridoriaus suoliuko. Bet tai jau ne tvarka. Sudėkite viską į jiems skirtas vietas.

Jie niekada neprikaupia neplautų indų.

Juk nesudėtinga po kiekvieno valgio skirti kelias minutes lėkštėms išplauti. Tai geriau, nei vėliau ilgai vargti plaunant nemažą krūvą indų, susikaupusių per kelias dienas.

Smulkmenos  - paslėptos.

Susidėkite viską į vietas, tada ant jūsų kavos stalelio nebesimėtys DVD kompaktiniai diskai, žurnalai, knygos ar vaikų žaislai. Šis įprotis padės išvengti panikos priepuolio prieš atvykstant netikėtiems svečiams.

Jie reguliariai valo dulkes ir siurbia grindis.

2-3 kartus per savaitę skirtos vos kelios minutės dulkių valymui ar siurbimui leis išvengti generalinio kelių valandų namų tvarkymosi savaitgalį.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.