Penki netikėti būdai, kaip dar galite panaudoti sodą

Dauguma šeimininkių žino, kad valgomoji soda yra puiki plovimo priemonė. Tačiau yra dar kitų netikėtų būdų panaudoti šiuos baltus miltelius. Išbandykite!

Dauguma šeimininkių žino, kad valgomoji soda yra puiki plovimo priemonė. Tačiau yra dar kitų netikėtų būdų panaudoti šiuos baltus miltelius. Išbandykite!<br>V.Balkūno nuotr.
Dauguma šeimininkių žino, kad valgomoji soda yra puiki plovimo priemonė. Tačiau yra dar kitų netikėtų būdų panaudoti šiuos baltus miltelius. Išbandykite!<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:40 AM

Trąša augalams. Vieną valgomąjį šaukštą sodos ištirpinkite dviejuose litruose vandens. Šiuo mišiniu laistykite raganes, pentinius (vėdryninių šeimos augalų gentis) arba gvazdikus.

Vaistai nuo nudegimų. Paimkite nedidelį dubenį vandens, į jį pribarstykite ledo ir truputėlį sodos. Šiuo mišiniu suvilgykite servetėlę ir pridėkite prie nudegintos vietos. Toks „kompresas“ ne tik užgydys žaizdą, bet ir nuims skausmą.

Higienos priemonė. Praskalaukite burną sodos ir vandens mišiniu.

Mėsos minkštiklis. Mėsą pabarsčius soda padėkite ją keletui valandų į šaldytuvą. Po to mėsą  nuplaukite ir gaminkite savo mėgstamus patiekalus.

Priemonė nuo nemalonių kvapų. Į kojinę įbėrę 3-4 šaukštus sodos, ją užriškite ir padėkite į tą vietą, kurios nemalonų kvapą norite panaikinti.

Daugiau patarimų – „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.