Triukai, kurie palengvins gyvenimą kiekvienai šeimininkei

Jei norite susitvarkyti namus iš pagrindų,   šie  patarimai jums labai  pagelbės. 

Kartais paprastos, kiekvienuose namuose esančios priemonės gali namus išveisti geriau nei brangūs valikliai.<br>123 rf nuotr.
Kartais paprastos, kiekvienuose namuose esančios priemonės gali namus išveisti geriau nei brangūs valikliai.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 8:28 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:27 PM

Atnaujiname stalą. Pusę stiklinės acto sumaišyti su puse stiklinės alyvuogių aliejaus. Šiuo mišiniu sumirkyti skudurėlį ir juo įtrinti medinį stalą. Įbrėžimų visiškai nebeliks, o ir paviršius spindės kaip naujas.

Baliname pagalvių užvalkalus.  Sumaišykite stiklinę skalbimo miltelių, susmulkintų indaplovėms skirtų tablečių, stiklinę bet kokio baliklio, pusę puodelio borakso. Šį mišinį supilti į labai karštą vandenį ir užmerkite skalbinius.

Valome spintą. 1 valgomąjį šaukštą aliejaus sumaišyti su 2 valgomaisiais šaukštais geriamos sodos. Valykite spintą šiuo mišiniu. Šiam darbui tiks senas dantų šepetėlis ar medžiaginis skudurėlis.

Blizginame vandens maišytuvą ar dušo antgalį.  Čia irgi pagelbės actas. Jis puikiai nušvies, jei  dušo antgalis dar lieka nešvarus, jį reikia apsukti celofaniniu paketu su actu ir palikti valandai. Po to kruopščiai nuplauti.

Valome lygintuvą. Lyginimo lentą užtiesiame popieriumi ir ant jo pabarstome šiek tiek druskos. Lygintuvo įkaitinimame iki maksimumo. Tiesa,  funkcija „Garai" turi būti išjungta, lygintuve neturi būti vandens. Įkaitusiu lygintuvu lyginame druską. Visas purvas nuo jo paviršiaus išsivalys greitai ir paprastai.

Naikiname pelėsį vonioje. Iš vatos padaryti maždaug 1 cm skersmens vatos rutulėlius, juos pamirkyti baliklyje, dėti ant pelėsio ir palikti visai nakčiai. Rytą pelėsių liekanas pašalinti senu dantų šepetėliu.

Dujų viryklės groteles. Ant grotelių susikaupusius riebalus galima pašalinti amoniaku. Dujinės viryklės groteles įdėjus į plastikinį maišą, įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus amoniako. Po 12 val. išplaukite groteles. 

Kad sidabriniai stalo įrankiai blizgėtų.  Dubenį ar kriauklę išklokite aliuminio folija, įpilkite verdančio vandens, įberkite  druskos, sudėkite  sidabrinius stalo įrankius ir palikti 30 min.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.