Kai pasigaminu šį žolių antpilą, daugiau trąšų pomidorams nebereikia – viskas viename

Augalams be mikroelementų – azoto, fosforo ir kalio,  reikalinga pagrindinė „statybos“ medžiaga – anglis.  O štai žolių antpilas pagreitina naudingų medžiagų išsiskyrimo procesą.

 Natūralios trąšos - puikaus pomidorų derliaus garantas.<br> 123 rf nuotr.
 Natūralios trąšos - puikaus pomidorų derliaus garantas.<br> 123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 2:22 PM

Tauragiškis Alfredas Bumbis atsiuntė savo žolės raugo  receptą, kurįuo  tręšia  daržoves . Ypač  šis antpilas tinka pomidorams. Vyras sako, kad jiems daugiau kitų trąšų nenaudoja, o derlių turi puikų jau ne  vienerius metus. 

Pateikiame Alfredo žolės raugo receptą:

„Šviežiai nupjautą žolę susmulkinu (geriausios trąšos pagaminamos iš dilgėlių, nes šios turtingos titnagu ir mikroelementais). Į statinę išberiu keletą kibirų žolės ir įpilu tiek pat kibirų vandens.

Į 10 ltr. žolės antpilo pridedu dar  40–50 gr. dvigubo superfosfato. To nepadarius, vaisius derantys augalai jaučia kalio stygių net ir pridėjus pelenų ar kitų  kalio trąšų.

Viską sumaišau  ir palieku rūgti. Rūgimo procesas vyksta gana tolygiai, jei antpilas yra nuolat maišomas, o statinė stovi  šešėlyje, nevisai sandariai uždengta.

Žolių antpilo turėkite maždaug  20–25 cm žemiau statinės krašto.  nes kitaip  vertinga trąša, pradėjusi aktyviai putoti, „pabėgs“.

Antpilą galima naudoti, kai jį maišant paviršiuje nelieka  putų, maždaug po  7–10 dienų..

Šį trąša vartojama nefiltruota, atskiedus vandeniu 1:2–4, priklausomai nuo augalo „amžiaus“: 1 ltr. po augalo šaknimis ar 3–5 ltr. vienam kv. metrui.

Prasidėjus pomidorų žydėjimui ir vaisių derėjimui, į vieną jau atskiestos trąšos kibirą pridedu  stiklinę pelenų ar 10–15 gr. kalio sulfato.

Tręšiant reikia stengtis kuo dažniau maišyti antpilą, kad nuosėdos tolygiai pasiskirstytų po kibiro dugną.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.