Kaip teisingai namuose saugoti spanguoles

Dabar pats spanguoliavimas, o šios uogos – vienos sveikatai naudingiausių  laukinėje gamtoje augančių uogų. Spanguolės  turi priešuždegiminį, antibakterinį ir  iš esmės organizmą stiprinantį poveikį. Kaip gi jas geriausiai laikyti?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 5:38 PM

Šviežias

Sunokusias šviežias uogas galima saugoti 2–3 mėnesius tamsioje vėsioje patalpoje esant 0 – plius 8 laipsnių temperatūrai.  Patalpą būtina nuolat vėdinti, nes dėl priplėkusio oro, pripildyto anglies dioksido, spanguolės gali greitai sugesti.

Šaldytuve spanguolės saugojamos polietileno ar popieriniame maišleyje..

Šviežias spanguoles taip pat galima laikyti rūsyje. Tvarkingai supilkitas medinėse dėžėse, tik  jų nereikia uždaryti.  kad nepradėtų pūti, uogų geriau neplauti.

Mirkytas

Išplaukite ir išdžiovinkite pasirinktą indą. Po to užvirinkite vandenį. Kol jis vės, praplaukite uogas šaltame vandenyje. Įdėkite jas į indą, užpilkite atvėsusiu virintu vandeniu ir sandariai uždenkite dangteliu. Šias spanguoles laikykite šaldytuve, rūsyje ar balkone.

Vietoj atvėsusio virinto vandens galima naudoti stipraus skonio cukraus sirupą. Taip spanguolės išsilaikys 4 mėnesius.  Tiesa, taip laikomos uogos praras savo tikrąjį skonį, mat uogos sugers skystį.

Sušaldytas

Prieš užšaldymą spanguoles reikia praplauti ir padžiovinti.  Paskui sudėlioti  į polietileno maišelius ar stiklainius.  Uogas paskirstyti porcijomis, kad nereikėtų jų pakartotinai šaldyti. 

Šviežios spanguolės išsilaikys 3, sušaldytos  – 12–18 mėnesių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.