Kodėl reikėtų atsisakyti veidrodinių paviršių

Dažnas mūsų lyg šiol yra linkęs vengti veidrodinių paviršių – sunku prižiūrėti, negražiai atrodys, bus nepraktiška. Lietuvoje įprasta manyti, kad veidrodis turi atlikti tik savo įprastą funkciją. Veidrodžių apdorojimu užsiimantis Kęstutis Juozas Šimkus linkęs manyti kitaip – juk tai gali būti svarbi interjero detalė, o prižiūrėti nėra nesunku!

Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 1, 2018, 4:23 PM

Stebėtinai paprasta priežiūra

Šiais laikais puikios valymo priemonės sukurtos faktiškai bet kam. Tad norint išlaikyti gražų ir švarų veidrodžio paviršių reikėtų nepamiršti vos kelių taisyklių: „Viena geriausių veidrodžio paviršiaus valymo priemonių – mikropluošto audinys: juo galite veidrodžius valyti šiltu vandeniu ar indų plovimo priemone. Taip pat sukurti produktai šiuolaikinės nanotechnologijos pagrindu. Tokie kaip apsauginė stiklų danga. Tai tiesiog skysčiai, kuriais nuvalius ir išdžiovinus stiklo paviršių kitąkart valyti bus ypač lengva. Ant paviršiaus patekę nešvarumai paprasčiausiai neprisikabins, o prikibę bus labai lengvai nuvalomi. Tokia priemonė yra ilgalaikė. O jei norite išlaikyti spindesį, naudokite tiesiog laikraštį”, – pataria Kęstutis.

Kaip panaudoti veidrodžio paviršių?

Veidrodžio funkcija – ne vien atspindėti jūsų atvaizdą. Šiuo paviršiumi drąsiai galima puošti ir interjero detales – komodas, spintelių dureles ar konsoles, o žaismingumas ir įdomumas – garantuotas. Tai suteiks intrigos ir originalumo.

„Veidrodžio atspindžiai gali būti ne vien moderniuose interjeruose, bet ir klasikiniuose. Kai teko dirbti su interjero dizainere Kristina Grybaite kuriant interjerą „Miesto poetas“, ant svetainės sienos įsikomponavo didžiulis veidrodis-laikrodis. Jis tapo tikra namų puošmena ir papildė www.kestoveidrodziai.lt dar keletu įdomių atliktų darbų nuotraukomis“, – prisimena K.J.Šimkus.

Norinti įspūdingesnio vaizdo veidrodis dekoruojamas

Jei manote, kad veidrodis arba veidrodinis paviršius yra nuobodu, modernizuokite jį pagal save. Kas sakė, kad čia negali būti reiškiama fantazija? Jei norisi žemės detalių, puoškite veidrodines sienas ar savo veidrodžius medžio dekoracijomis: karštais klijais klijuokite šakas ar kitokias medžio dalis kurdami kompoziciją. Taip pat galima dekoruoti pasirinktomis formomis bei smėliasrove, gal net piešiniais.

Veidrodis nėra tik paprastas daiktas, tai tarsi originalus meno kūrinys, turintis galią atspindėti aplinką. Kaip sako veidrodžių ekspertas, „čia juk viskas įmanoma“.

Svarbu rasti tinkamiausią variantą

Ieškodami tinkamų medžiagų, ypač namų interjere, dažnai manome, kad viskas aplink turi būti preciziška ir, svarbiausia, labai praktiška – jokių skaidrių paviršių, nes bus matomos dulkės, dėmės ir pirštų atspaudai. O ar žinojote, kad veidrodis nebūtinai turi būti skaidrus? Jis gali būti ir pilkas, žalsvas ar net aukso spalvos. Dabar itin madingi sendinti veidrodžiai.

„Norintiems prabangos ir išskirtinumo patalpoje ypač rekomenduoju facetuotus veidrodžius – tai nuožulnūs veidrodžio kraštai, kurie suteiks prabangos vaizdą. Ir tikrai pasiūlyčiau pabandyti rombo formos veidrodinius paviršius arba plyteles iš veidrodžio – tai ypač išdidins erdvę. O jei norite amžinai matyti save įdegusį, įsigykite bronzinį veidrodį. Efektą pamatysite iškart!” – juokauja K.J.Šimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.