Jei ketinate atnaujinti namus – pirmiausia išsirinkite grindis

Visi žmonės atnaujinantys savo namus, nori, kad jie atrodytų kuo geriau. Stengiasi namus įrengti pagal savo poreikius ir norus. Kiekvienas žmogus įsivaizduoja grindis savaip, tam tikros spalvos ar atspalvio. Bet deja, didžioji dalis pardavėjų bei gamintojų siūlo tik standartinius produktus su ribotu kiekiu spalvų.

 Ąžuolinės parketlentės.<br> Atstovų nuotr.
 Ąžuolinės parketlentės.<br> Atstovų nuotr.
 Specialus šampūnas parketlentėms.<br> Atstovų nuotr.
 Specialus šampūnas parketlentėms.<br> Atstovų nuotr.
 Medinės grindys.<br> Atstovų nuotr.
 Medinės grindys.<br> Atstovų nuotr.
 Natūralus parketas.<br> Atstovų nuotr.
 Natūralus parketas.<br> Atstovų nuotr.
 Pigios parketlentės.<br> Atstovų nuotr.
 Pigios parketlentės.<br> Atstovų nuotr.
 Pilkas ąžuolas.<br> Atstovų nuotr.
 Pilkas ąžuolas.<br> Atstovų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 4:18 PM

Grindų rūšių pasirinkimas yra didelis, bet yra kompanijų kurios padės jums išsirinkti tinkamiausią ir priimtiniausią variantą.

Kaip išsirinkti tinkamas grindis?

Grindys yra labai svarbi interjero dalis, todėl labai svarbu jas išsirinkti tinkamai. Renkantis grindis, pravartu atsižvelgti į aplinką, esamą ar būsimą interjerą, baldus, stengtis suderinti spalvas bei atspalvius. Norint suteikti namams jaukumo ir šilumos, verta atsižvelgti į medines grindis. Jos atrodo gražiai ir pasižymi ilgaamžiškumu.

Yra gamintojų, kurie daro individualius medinių parketlenčių užsakymus ir ne tik. Tokios įmonės atsižvelgia į žmonių norus bei pageidavimus, padaro grindis tokias, kokių klientai nori, priderina jas prie interjero. Visada galite jų klausti iškilus bėdoms dėl interjero pasirinkimo ar jo dekoravimo.

Ąžuolo parketlentės ir trys jų tipai

Medžio masyvo – jos yra tradicinės neklijuotos parketlentės. Kiekviena lentelė yra gaminama iš vientiso medžio masyvo. Teigiamos savybės – puikiai izoliuoja šilumą, patvarios. Trūkumai – sugeria drėgmę, išdžiūvęs susitraukia. Netinka šildomoms grindims. Pakankamai sunkus montavimo procesas, reikalaujantis darbo, pastangų ir meistriškumo. Dvisluoksnės parketlentės – plokštės, kurios yra suklijuotos iš dviejų medienos sluoksnių – viršutinio ir apatinio. Viršutinis sluoksnis dažniausiai būna padengtas laku ir jau paruoštas naudojimui. Apatinis sluoksnis yra išlyginamasis, bazinis, pagamintas iš vientisos faneros. Jame yra išdrožti įlaidai ir grioveliai, skirti parketlenčių sujungimui. Dvisluoksnės parketlentės dėl savo storio ir kitų ypatumų tobulai tinka šildomoms grindims. Trisluoksnės parketlenės – plokštės, suklijuotos iš trijų medienos sloksnių – viršutinio, vidurinio ir apatinio. Viršutinis sluoksnis būna padengtas lakais. Vidurinį sluoksnį sudaro išdrožti grioveliai ir įlaidai. Apatinis sluoksnis yra bazinis, jis laiko vidurinio sluoksnio tašelius, fiksuoja ir išlygina.

Šiomis dienomis daugelis žmonių renkasi ąžuolines parketlentes, kadangi jos turi daug gerųjų savybių. Jau nuo seno, ąžuolas yra minimas kaip tvirtumo ir ilgaamžiškumo simbolis. Štai keletą gerųjų ąžuolo parketlenčių savybių, kurios padės apsispręsti ar verta jas rinktis:

Tvirtumas ir ilgaamžiškumas – ąžuolo parketlentės yra itin patvarios.

Tikriausiai būtų labai sunku surasti kokią kitą grindų rūšį, kuri tarnautų taip ilgai.

Išvaizda – medinės parketlentės visada atrodo gražiai ir prabangiai. Jomis yra malonu vaikščioti ir nesigirdi jokio girgždėjimo.

Medinės parketlentės tinka bet kokiam namų dizainui ar interjerui. Lengva priežiūra – medinės parketlentės būna padengtos storu, lygiu apsauginiu sluoksniu, kurį visada yra paprasta nuvalyti švariai. Ar verta rinktis medines parketlentes?

Dažniausiai medinės parketlentės yra šiek tiek brangesnės už kitas grindų rūšis, bet jos yra vertos kiekvieno išleisto cento. Taip pat parketlentes galima užsisakyti su įvairiais raštais ar piešiniais ant jų. Rezultate medinės parketlentės atrodo gražiai bei moderniai, suteikia aplinkai malonaus atspalvio ir puikiai pritampa prie bet kokio interjero dizaino.

Šaltinis: „ManoSiena“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.