Kiekvienam Zodiako ženklui: savas augalas virtuvėje, o vienam jų – ypatingas

Pasirinkti sau tinkamą augalą – nedidelis mokslas, nors, kita vertus, jei vadovausitės astrologijos taisyklėmis, tai gali išvirsti į nemenkas studijas. Vienam augalui reikia daug dėmesio, todėl jis neaugs pas retai namuose pasirodantį šeimininką. Kitam žmogui, priešingai, patinka iššūkiai, todėl jis mielai imsis prižiūrėti tokį augalą, kurį reikia perprasti. Tad kokie augalai labiausiai tinka kiekvieno ženklo virtuvėje ar valgomajame?

Šauliams tobuliausiai tinka trijuostė sansevjera.<br> 123rf.com nuotr.
Šauliams tobuliausiai tinka trijuostė sansevjera.<br> 123rf.com nuotr.
Kaktusas idealiausiai tinka Skorpionui. <br>M.Patašiaus nuotr.
Kaktusas idealiausiai tinka Skorpionui. <br>M.Patašiaus nuotr.
 Kalatėja - Vandenio augalas.<br> 123rf.com nuotr.
 Kalatėja - Vandenio augalas.<br> 123rf.com nuotr.
Vėžiams būtų tikslinga rinktis tilandsiją.<br> 123rf.com nuotr.
Vėžiams būtų tikslinga rinktis tilandsiją.<br> 123rf.com nuotr.
Jei jūsų būste gausu šviesos, siūlome sapnauliją.<br> 123rf.com nuotr.
Jei jūsų būste gausu šviesos, siūlome sapnauliją.<br> 123rf.com nuotr.
Pilėja auga lėtai, augalui nereikia ypatingos priežiūros.<br> 123rf.com nuotr.
Pilėja auga lėtai, augalui nereikia ypatingos priežiūros.<br> 123rf.com nuotr.
 Žilei karolinei reikia minimalaus rūpesčio.<br> 123rf.com nuotr.
 Žilei karolinei reikia minimalaus rūpesčio.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 11:33 AM, atnaujinta Oct 1, 2018, 11:34 AM

Avinas (kovo 21-balandžio 19 dienos)

Nepriklausomiems ir kartais nekantriems Avinams puikiai tinka augalai, kuriuos galite pamiršti, kad apskritai turite. Tad nesuklysite pasirinkę zamiokulką. Augalas bujoja, net jei šeimininkas jį apleidžia. Tad dvi savarankiškos sielos be vargo tilps vienoje patalpoje.

Jautis (balandžio 20-gegužės 20 dienos)

Jautis be galo vertina atsidavimą. Todėl šiam zodiako ženklui tobulai tiks toks nepastovus augalas kaip lyralapis fikusas. Jautis jį mokės lepinti ir sukurs idealias sąlygas fikusui klestėti. O šis, jei tik panorės, atsidėkos gražia lapija.

Dvyniai (gegužės 21-birželio 20 dienos)

Lengvai bendraujantys Dvyniai mėgsta, kai juos supa žmonės. Vietoj to, kad kiekvienai progai, kai laukiate svečių, pirktumėte skintų gėlių, verčiau rinkitės vazonines gėles. Jei jūsų būste gausu šviesos, siūlome sapnauliją, kuri žydi kone nuolat.

Vėžys (birželio 21-liepos 22 dienos)

Šis vandens ženklas pageidauja augalų, kurie įsilieja į jų gyvenimo rutiną. Todėl Vėžiams būtų tikslinga rinktis tilandsiją. Įkurdinkite ją gražiame inde ar terariume – jūsų ženklui turėtų patikti šios detalės teikiamas žavesys – ir namų kampelis kas rytą prisipildys nedideliu stebuklu.

Liūtas (liepos 23-rugpjūčio 22 dienos)

Karališka liūto energija traukia visus, tad ir kambarinius augalus vertėtų rinktis skleidžiančius tokią pat energiją. Parsineškite namo dėmėtąją begoniją. Pamatysite, kaip jūsų draugai ir svečiai suka ratus aplink šią gėlę įspūdingai taškuotais lapais.

Mergelė (rugpjūčio 23-rugsėjo 22 dienos)

Jūsų praktiškas ir analizuoti mėgstantis ženklas reiškia, kad turite neprilygstamą dėmesį detalėms. Tad nekeista, jog jums tinkamiausias išraiškingas augalas, kuris atskleis šias jūsų savybes.

Nuostabioji monstera gali būti gana išranki: ji mėgsta šviesą, tik ne tiesioginę, patinka drėgna žemė ir oras, tačiau nepakelia, kai vandens būna per daug. Nepaisant to, Mergelei ji gali būti puiki draugė.

Svarstyklės (rugsėjo 23-spalio 22 dienos)

Šio ženklo atstovai žinomi kaip subtilių dalykų mylėtojai. Todėl Svarstyklėms patiks pilėja. Ji auga lėtai, augalui nereikia ypatingos priežiūros, be to, neprašausite pro šalį šių augalų atžalų padovanoję bičiuliams.

Skorpionai (spalio 23-lapkričio 21 dienos)

Skorpionas smarkus ir tvirtas. To paties jie viliasi ir iš kitų. Idealiausiai šiam ženklui tinkantis augalas – kaktusas: saugantis, madingas, pasiruošęs priminti apie save einant pro šalį. Tačiau tais atvejais, kai turėsite naują aistrą, kaktusas gali pasijusti apleistas.

Šaulys (lapkričio 22-gruodžio 21 dienos)

Nė vienas kitas Zodiako ženklas taip nemyli keliauti kaip Šaulys. Todėl jums reikia augalo, kuris dvi savaites galėtų praleisti niekieno neprižiūrimas kambaryje užtrauktomis užuolaidomis. Šauliams tobuliausiai tinka trijuostė sansevjera. Šiam augalui patinka sausa dirva ir ištveria jis kone bet kokį apšvietimą.

Ožiaragis (gruodžio 22-sausio 19 dienos)

Ožiaragiams labiausiai rūpi sėkmė. Nedidelis iššūkis – tačiau galiausiai sulauksite atlygio. Įsigykite sukulentą – imkite bet kurį, už kurio kliūva akis – ir išsikelkite uždavinį išmokti jį prižiūrėti.

Vandenis (sausio 20-vasario 18 dienos)

Jums patinka, kai nevaržo taisyklės, todėl nesutinkate žaisti pagal kažkieno nustatytą tvarką. Vandeniui turėtų patikti augalai, kurių neriboja vazonai, pavyzdžiui, kalatėja „triostar“, namus puošianti margais kreminiais, žaliais, rausvais ir violetiniais lapais. Tarp jų dviejų vienodų – lygiai taip pat žmogaus kaip jūs – nėra, rašo thekitchn.com.

Žuvys (vasario 19-kovo 20 dienos)

Žuvims reikia dairytis augalo, kurį nesudėtinga prižiūrėti – jei taip būtų galima pasakyti apie augalą, tai tokio pat ramaus būdo, kaip ir jūs. Žilei karolinei reikia minimalaus rūpesčio, ji perlų formos lapeliuose netgi vandens atsargas kaupia pati (tai puikiai dera su jūsų vandens ženklu), todėl išgyvena sausros laikotarpius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti