Blokus pakeitę vazonai kauniečiams tapo šiukšliadėžėmis

Nepriklausomybės aikštės prieigose nebeliko masyvių gelžbetonio blokų – juos pakeitė keraminiai gėlių vazonai. Kol augalai nepasodinti, kauniečiai juos naudoja visai kitiems tikslams – meta šiukšles.

Didžiuliai vazonai tapo užkarda automobiliams, tačiau pavasarį jie bus išgabenti į kitą miesto vietą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didžiuliai vazonai tapo užkarda automobiliams, tačiau pavasarį jie bus išgabenti į kitą miesto vietą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 2:59 PM

Rekonstravus pirmąją Laisvės alėjos atkarpą ir Nepriklausomybės aikštės grindinį jos prieigose liko gulėti masyvūs gelžbetonio blokai, nepuošiantys miesto.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tąkart paaiškino, kad tai yra laikina priemonė siekiant neleisti automobiliams įvažiuoti į Nepriklausomybės aikštę. Ši erdvė skirta pėstiesiems.

Svarstyti keli variantai, kokius užtvarus pritaikyti šioje vietoje, – tai galėtų būti dideli gėlių vazonai, o galbūt į žemę sulendantys stulpeliai.

Miesto valdžiai kol kas nepavyko pasirinkti geriausio sprendimo, tačiau gelžbetonio blokai neseniai dingo, o juos pakeitė keraminiai beveik metro aukščio gėlių vazonai. Jų paskirtis ta pati – saugoti Nepriklausomybės aikštę nuo automobilių ratų.

Vis dėlto paaiškėjo, kad ši aikštės puošmena laikina.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pranešė, kad 15 vazonų buvo nupirkta artėjant popiežiaus Pranciškaus vizitui Kaune. Jie buvo skirti aplinkai papuošti.

„Pavasarį vazonams bus parinkta nauja vieta ir į juos sodinsime gėles“, – pranešė R.Savickienė.

O kauniečiai suskubo vazonus naudoti visai kitoms reikmėms – į juos metamos įvairios šiukšlės.

„Nieko nuostabaus – vazonai išties primena dideles šiukšlių dėžes, nes jie tušti ir nematyti jokių ženklų, kad skirti gėlėms“, – svarstė šuniuką vedžiojęs netoliese gyvenantis kaunietis Virginijus Balevičius.

Nepriklausomybės aikštės atnaujinimo darbai oficialiai užbaigti tik rugsėjį, mat rangovui teko ištaisyti kai kuriuos pastebėtus trūkumus.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis pranešė, kad nuo šios datos darbams galios 5 metų garantinis laikas.

Jau kitais metais turėtų prasidėti Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios išorės remontas.

Po popiežiaus vizito specialios plastikinės dangos taip pat neišmetė

Tai ne pirmas atvejis, kai Kauno savivaldybė pritaiko popiežiaus Pranciškaus vizitui nupirktus daiktus.

Rekonstruojamos Laisvės alėjos dalies prieigose gyventojai gali vaikščioti nesušlapę ir nesusipurvinę batų – paklota speciali plastikinė danga.

Miesto savivaldybė nupirkto 4 tūkst. kvadratinių metrų šios dangos ruošiantis popiežiaus Pranciškaus vizitui. Ji buvo paklota Santakos parke, kad nekiltų sunkumų riedėti papamobiliui.

Vėliau dangą sumanyta panaudoti Laisvės alėjoje – ten, kur jau paklotos požeminės komunikacijos ir supiltas skaldos pagrindas.

Lenkijoje pagaminta danga galės būti naudojama įvairių renginių metu. Ji tinka tose vietose, kur susidaro dideli žmonių srautai ir gali kilti nepatogumų vaikščioti. Gyventojų atsiliepimai apie naujovę labai palankūs, žmonės net stebėjosi, kodėl apie tai nebuvo pagalvota anksčiau.

Danga gulės Laisvės alėjoje, kol bus pradėtos kloti granito plokštės. Pirmoji jų siunta į Kauną turėtų atkeliauti gruodžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.