Išmėginau: tik ši priemonė tinkamai iššveičia mano senus puodus

Idealiame pasaulyje indus išplauna vos pavalgius. Tada netenka pridžiūvusių nešvarumų gremžti jėga. Vis dėlto realiame pasaulyje ne viskas vyksta taip sklandžiai. Siūlome jums penkis efektyvius būdus, kaip atšveisti degėsius ir panašius nešvarumus virtuvėje.

Išblizginti pridegusius puodus galima ir ekologiškomis priemonėmis.<br> 123rf.com nuotr.
Išblizginti pridegusius puodus galima ir ekologiškomis priemonėmis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 12:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2019, 12:56 PM

Citrinų rūgštis

Tai – universalus valiklis. Citrinų rūgštis susidoros su ant bet kokio paviršiaus įsisenėjusiais nešvarumais praktiškai, ar tai būtų emalis, nerūdijantis plienas, aliuminis, keramika, ar kas nors kito.

Citrinų rūgštis atšveičia ne tik prisvilusius puodus, puodelius nuo arbatos dėmių, bet ir skalbimo mašinos būgną, jei čia įsimetęs pelėsis.

Ši priemonė akimirksniu padeda išbalinti nagus, kurie patamsėja nuo darbų sode.

Jei mėginsite citrinos rūgštimi valyti prisvilusius puodus, jums reikia keturis arbatinius šaukštelius citrinos rūgšties įberti į puodą, jį pripilti vandens ir pastatyti ant ugnies. Tikslaus laiko, kiek reikia virti, nėra – stebėkite procesą ir vadovaukitės sveika nuovoka. Jei puodas stipriai prisvilęs, procedūrą reikės pakartoti kelis sykius.

Maistinė soda

Tai puiki šveičiamoji priemonė, tačiau, ją naudojant, svarbu žinoti: iš sausos sodos – mažai naudos, iš ištirpintos vandenyje – taip pat mažai naudos. Vadinasi, mechaniškai šveičiant nešvarumus soda, ant paviršiaus reikia užlieti šiek tiek vandens, pataria novate.ru.

Tinkamos konsistencijos košelė nuvalys nešvarumus ir nepažeis paviršiaus. Tačiau tokios priemonės nereikėtų naudoti plaunant keptuves nepridegančiais paviršiais – juos labai lengvai galima pažeisti.

Ūkinis muilas

Yra šeimininkų, kurie pridžiūvusius nešvarumus plauna ūkiniu muilu. Jie stambia tarka sutarkuoja ūkinį muilą, deda jį į puodą ir užpila vandeniu. Puodą 20-30 minučių stato ant ugnies.

Po procedūros indo nereikia perplauti indų plovikliais – ūkinis muilas ir taip gerai nusiplauna.

Aktyvinta anglis

Ši priemonė gali išplauti pridegusią sorų košę ar prisvilusio pieno likučius. Tris keturias tabletes aktyvuotos anglies reikia sutrinti į miltelius, jai pabarstyti nešvarias vietas ir palikti valandai. Tuomet puodą pripilkite šalto vandens ir palikite dar valandai. Praėjus šiam laikui, išplaukite, kaip tą darote įprastai.

Druska

Jei puodus šveisite su druska, rinkitės rupią druską. Pirmiausia purviną indą užpilkite vandeniu ir palikite 1,5-2 valandos. Po to vandenį nupilkite, o nešvarias vietas pabarstykite druska. Palikite dar tokiam pat laikui, o tada puodą išplaukite įprastu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda