Iš daugiabučio – į nuosavą namą, ką būtinai turite įvertinti

15 metų individualiuosius namus projektuojantis architektas pasidalijo patarimais, kaip sutaupyti priemiestyje ar miesto pakraštyje statant savo svajonių būstą. Architekto žodžiais, apsisprendus pirkti sklypą ir statytis svajonių namą, padaroma klaidų, dėl kurių statybos įstringa ne vieneriems metams arba galutinis rezultatas nedžiugina, rašo videoboom.cc

Architektas patarė, kaip galima sutaupyti statant svajonių namą.<br>pixabay.com nuotr. 
Architektas patarė, kaip galima sutaupyti statant svajonių namą.<br>pixabay.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 4:27 PM, atnaujinta Feb 18, 2019, 4:32 PM

Jei nesinori švaistyti lėšų ir laiko, patyręs architektas, suprojektavęs daugiau nei 500 namų, siūlo nepamiršti, jog namą reikia statytis sau, nors net 90 proc. žmonių nė neįsivaizduoja, kokiame name norėtų gyventi. Dalis konsultuojasi su specialistais, kiti būstą renkasi pagal savo skonį. Visgi daugumos klaida ta pati – visų pirma rūpintis ne būsimojo namo fasadu, o projektu. „Atkalbinėju žmones statytis kelių aukštų namus. Visiškai pakanka vieno aukšto namo su cokoliniu aukštu. Svarbiausia, kad stogas būtų užleistas mažiausiai 1,5 metro“, – rekomentavo architektas. O apsisprendus statyti namą ir garažą – jie abu turėtų tilpti po vienu stogu.

„Jūsų namas nebus reikalingas jūsų vaikams! Jį reikėtų statytis sau, o ne jiems“, – įsitikinęs architektas, siūlantis atsisakyti brangių dizaino sprendimų ir „madingų“ specialistų. Galiausiai, nereikėtų pervertinti ir savo galimybių, kad dėl išaugusių investicijų projektas neįsitrigtų.

Pabrėžė architektas ir tai, kaip svarbu nusisamdyti savo darbą išmanančius statybininkus. Geriausia – tuos, kuriuos rekomendavo pažįstami. Jų rekomendacijos – tam tikra garantija.

Namas, patarė specialistas, visų pirma, turėtų būti patogus, tik po to – estetiškas. Beje, įdomus patarimas – renkantis fasado medžiagas pagalvoti apie svečius arba kaimynus, o projektuojant interjerą – tik apie save.

Architektas pateikia pavyzdį, jog, pavyzdžiui, virtuvės langai turėtų būti nukreipti į gatvę, mat čia praleidžiame palyginti daug laiko. O poilsio zoną reikėtų įrengti ten, kur būtų galima džiaugtis saulėlydžiu.

„Moterys įsitikinusios, jog šeimai būtinas baseinas. Galiausiai išeina taip, jog pirmomis dienomis juo naudojamasi kasdien, o po mėnesio apie jį pamirštama. Taigi, jei gyvename ne šiltuose kraštuose, pinigai išleisti veltui“, – reziumavo architektas.

Tokios pat nuomonės specialistas ir apie garažą. Jis pats jų turi keturis, ir visi – užkrauti nenaudojamais daiktais. Žmonės, architekto žodžiais, išties tingi keliskart per dieną atidaryti ir uždaryti garažo vartus, taigi, geriau garažo atsisakyti, sutaupant vietos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.