„Restos“ dalyvių optimizmą keičia nusivylimas – užuot dirbus tenka nuobodžiauti

Sostinėje su trenksmu startavo 26-oji didžiausia Baltijos šalyse statybų paroda „Resta“. Pirmają dieną dalyviai pasitempę laukė statybų sektorių kuruojančių valdžios atstovų, skubėjo įvertinti konkurentus ar susitikti su partneriais. Kaip portalui lrytas.lt komentavo kai kurie parodos dalyviai, pirmąją parodos dieną lankytojų sulaukė labai mažai.

Statybų parodos dalyviai skundėsi dalyvių stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Statybų parodos dalyviai skundėsi dalyvių stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Statybų parodos dalyviai skundėsi lankytojų stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Statybų parodos dalyviai skundėsi lankytojų stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Pirmąją ir antrąją parodos dieną lankytojų nebuvo daug.<br>D.Umbraso nuotr.
Pirmąją ir antrąją parodos dieną lankytojų nebuvo daug.<br>D.Umbraso nuotr.
Parodos dalyviai skundėsi lankytojų stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Parodos dalyviai skundėsi lankytojų stygiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 27, 2019, 6:49 PM, atnaujinta Apr 27, 2019, 7:31 PM

Vieni svarstė, kad paroda išsikvepia, kiti – jog organizatorių sprendimas su renginiu, dar vadinamu statybininkų Kalėdomis, startuoti trečiadienį nėra itin vykęs. Juolab, kad lankytojai laukiami iki 18 val., tuo metu nemaža dalis jų  r tik baigia darbą ir laiką leidžia spūstyse.

30 tūkst. kv. m ploto parodos teritorijoje keturias dienas pristatomos statybų rinkos naujienos, modernios statybinės medžiagos ir įranga – skelbė parodos organizatoriai. Visgi šįmet didesnių pokyčių parodoje nematyti, kaip ir išskirtinių, interaktyvių, parodos stendų.

Kiek daugiau lankytojų sukosi salėje, kurioje pristatomos inžinerinės sistemos, statybinės, šiltinimo medžiagos.

Vertikalaus apželdinimo sprendimus siūlančios įmonės vadovė Rasa Jaskelevičiūtė dalyvaujanti po metų pertraukos neslėpė, jog tikėjosi kur kas didesnio lankytojų srauto. Ji taip pat pastebėjo,  jog, pavyzdžiui, architektai apsilankę stende stabteli tik akimirkai, mat darbo dieną skuba į objektus.

Ne vienerius metus dalyvaujanti Milano dizaino savaitėje, R. Jaskelevičiūtė gyrė italų sprendimą dvi dienas lankytojų laukti ištisą parą.  Pašnekovės siūlymas – statybų parodos Lietuvoje laiką pratęsti bent iki 22 val.

Apsilankę stende, anot pašnekovės, itin domisi naujovėmis: kaip įsirengti gyvų augalų sienas ar paveikslus, kiek jie kainuoja, kaip jas prižiūrėti.

Ne pirmus metus parodoje dalyvaujantis židiniais prekiaujančios įmonės atstovas ketvirtadienio popietę taip pat nuobodžiavo. Trečiadienį, anot jo, buvo tuštoka, antrąją parodos dieną lankytojų daugiau. Apsilankiusius labiausiai domina židinių kaina, efektyvumas, dizainas.

Parodoje akmens kilimus ir šiltinimo sprendimus pristatančios bendrovės atstovai komentavo, jog pirmosios parodos dienos ramios, tačiau antplūdžio tikimasi penktadienį ir šeštadienį. Užsukę į stendą labiausiai domisi naujovėmis – akmens kilimais. Mat lietuviai nori gyventi patogiai ir kuo mažiau laiko skirti priežiūrai.

Baldus gaminančios bendrovės „Lageras“ atstovas, parodoje dalyvaujantis po dešimties metų pertraukos, teigė, jog jų įmonei labiausiai vykęs ketvirtadienis, kada stende apsilankė daugiau profesionalų, kitomis dienomis, daugiausia užsuko namus besistatantieji ar naujakuriai. Nors šeštadienį sutiktas įmonės atstovas šypsojosi labiau nei pirmąsias parodos dienas, visgi, pripažino, srauto tikėjosi didesnio. Tiesa, kodėl lankytojų mažiau, spėlioti nedrįso.

Augalais prekiavusi moteris taip pat teigė, jog pirkėjų mažiau. Kodėl? Jos manymu, kad galbūt įtakos turėjo ypač geras oras – dėl šios priežasties lankytojai rinkosi ne parodą, o gamtą.

Paskutinę parodos dieną lankytojų buvo išties daugiau, tą rodė ir spūstys prie įvažiavimo į parodų centrą. Visgi šeštadienį itin išaugusiu lankytojų skaičiumi nepasigyrė nė vienas kalbintas dalyvis, priešingai –konstatavo, jog jų tikrai daug mažiau nei buvo įprasta prieš kelerius metus. Tik priežasčių įvardyti neskubėjo. 

Kaip teigia organizatoriai, parodoje prisistato 450 įmonių iš Lietuvos ir 15 užsienio valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.