Ukmergė užsimojo iš peties – nustebins visą Lietuvą

Ukmergėje bus kuriamas parkas su miniatiūriniais statiniais, reprezentuojančiais kiekvieną iš 60 Lietuvos savivaldybių, antradienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Ukmergės miniatiūrų parke bus statomos tikslios 25 kartus sumažintų statinių kopijos, kurie dabar stovi kiekvienoje šalies savivaldybėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukmergės miniatiūrų parke bus statomos tikslios 25 kartus sumažintų statinių kopijos, kurie dabar stovi kiekvienoje šalies savivaldybėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 11:14 AM, atnaujinta May 2, 2019, 4:52 PM

Parką apleistos karinės teritorijos vietoje planuojama įkurti per maždaug trejus metus. Jis bus apibrėžtas Lietuvos žemėlapio kontūrais, taip pat su išryškintomis visų savivaldybių teritorijomis, pagrindiniais Lietuvą kertančiais keliais, kurie turėtų virsti takais, skirtais lankytojams pasivaikščioti.

Miniatiūrų parke bus statomos tikslios 25 kartus sumažintų statinių kopijos, kurie dabar stovi kiekvienoje šalies savivaldybėje. Ukmergės rajono savivaldybė jau kreipėsi į visas šalies savivaldybes su prašymu siūlyti svarbiausius objektus, pristatančius jų kraštą.

„Žinome, kad tokio pobūdžio parkas yra Belgijoje, Briuselyje, ten yra 25 kartus sumažinti kiekvieną ES valstybę pristatantys pastatų ar kitų objektų, su kuriais identifikuojama kiekviena iš šalių, maketai. Panašų parką, kuriame būtų pristatyta kiekviena Lietuvos savivaldybė, norėtume įkurti ir mes“, – sakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.