Receptas išties paprastas: į trijų litrų indą įpilkite apie 2,5 litrų distiliuoto (būtinai!) šilto vandens. Įdėkite 100 gramų gyvų mielių, ištirpintų šiltame vandenyje, ir įpilkite pusę puodelio cukraus. Indą uždenkite marle ir pastatykite šiltoje vietoje. Retkarčiais jį pakratykite, rašo 101dizain.ru.
Tirpalas bus paruoštas, kai baigsis fermentacija. Viena stiklinė tirpalo atskiedžiama kibiru vandens, kiekvienam krūmui pilama po litrą gautos trąšos.
Daržininkų teigimu, išbandžiusieji šį receptą sulaukia puikaus derliaus. Pomidorų krūmai tvirti, pomidorai gražūs. Tręšiami augalai lengvai atlaiko temperatūrų pokyčius.
Tokias trąšas naudoję daržininkai teigia pomidorus skynę iki pat spalio, jau prasidėjus lietui ir šalnoms naktimis. Tiesa, jie nemano, kad tokia sėkmė – tik dėl mielių naudojimo, augintojai ir patys stengėsi pomidorus apsaugoti nuo ligų ir kenkėjų. Pomidorai buvo mulčiuojami, naudojamas kompostas.
Manoma, kad panašų efektą duotų ir iš dilgėlių arba šieno pagaminta tinktūra. Visa paslaptis – tirpalo mikroflora. Jei žemę palaistysite prieš sodindami pomidorus ir uždengsite plėvele, bus sukurta gera dirvožemio mikroflora, todėl derlius bus tikrai puikus.