Gal kam trinkelių iš miesto aikštės? Panevėžio valdžia elgiasi keistai

Puikų „taupumo“ pavyzdį rodo Panevėžio valdžia – kartu su suskaldytomis Laisvės aikštės trinkelėmis į malimo mašiną pils ir sveikąsias. O kiek dar mieste vietų, kur jokių plytelių nėra, po lietaus praeiti neįmanoma. Valdininkai teigia, kad veža trinkeles į „Panevėžio gatvių“ įmonės teritoriją, o jos direktorė nieko apie tai nežino. Ir išties ten jų nėra.

Tarp suskaldytų įsimaišiusios sveikos trinkelės neatrenkamos, o vežamos sumalti.<br>A.Vaitkutės nuotr.
Tarp suskaldytų įsimaišiusios sveikos trinkelės neatrenkamos, o vežamos sumalti.<br>A.Vaitkutės nuotr.
„Panevėžio gatvių“ kieme šiuo metu saugomos tik šios šaligatvio plytelės. Kyla klausimas, kur sandėliuojamos trinkelės ir išvis ar jos visos nesumalamos?<br>A.Švelnos nuotr.
„Panevėžio gatvių“ kieme šiuo metu saugomos tik šios šaligatvio plytelės. Kyla klausimas, kur sandėliuojamos trinkelės ir išvis ar jos visos nesumalamos?<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Akvilė Vaitkutė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Aug 1, 2019, 8:41 AM

Sukiojo pirštu ties smilkiniu

Fontanas Panevėžio Laisvės aikštėje baigiamas ardyti, o aplink jį dabar rūšiuojamos ardomo tako trinkelės – geros išrenkamos ir esą vežamos sandėliuoti į „Panevėžio gatvių“ bendrovės teritoriją.

Tačiau statybininkai išsitarė, kad trinkelių nebėra kur dėti. Išties – šalia buvusio fontano vakar priešpiet stovėjo keli padėklai su sveikomis, tačiau niekur neišvežtomis trinkelėmis.

Pasak fontaną griaunančio rangovo atstovo, darbininkai atrinkinėjo geras trinkeles, dėjo jas ir vežė į „Panevėžio gatvių“ kiemą, tačiau tas kiemas perpildytas ir dabar jie esą priversti atrinkti nebe taip kruopščiai. Geros trinkelės papuola tarp suskaldytų ir jų laukia liūdnas likimas – atsidurti tarp malimo girnų.

Eidami pro šalį ir matydami tokį neūkiškumą, panevėžiečiai sukiojo pirštais ties smilkiniu.

„Ar visai miesto valdžiai galvos perkaito? Kaip galima geras trinkeles sumalti? Jei neturi kur dėti, tegul atiduoda mums, o jei nenori veltui, tegul parduoda“, – piktinosi žmonės.

Opozicijoje valdantiesiems esantys politikai gi liūdnai šaipėsi, kad valdžiai dabar nėra ko smulkintis – juk net 2,2 milijono skirti Laisvės aikštės euroremonto naujai dangai pirkti.

Dar tik apšilinėja

Savivaldybės administracijos direktorių Tomą Jukną vaduojanti jo pavaduotoja Žibutė Gaivenienė teigė nieko nežinanti apie trinkelių sunaikinimą.

„Aš naujas žmogus, dar tik pradedu susigaudyti, duokite man laiko sužinoti. Girdėjau, kad trinkelės turi būti sandėliuojamos „Panevėžio gatvėse“ ir po to dalinamos savivaldybės įmonėms“, – sakė Ž.Gaivenienė.

Laisvės aikštės projekto vadovę vaduojantis savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistas Arvydas Narkevičius net neabejojo, kad trinkelės vežamos saugoti. Išgirdęs, kad jos nebevežamos, tikino, kad taip nėra.

Nesistebėjo, kad malamos

„Sveikos trinkelės vežamos į bendrovės teritoriją. Jeigu jų prašo mokyklos, darželiai, kitos savivaldybės įstaigos kiemams iškloti, tada atiduodamos“, – teigė A.Narkevičius.

Informacija esą skelbiama per savivaldybės informacinę sistemą. Tačiau dabar vasara – daugelis darželių direktorių, nekalbant apie mokyklų vadovus, atostogauja. Gal todėl taip mažai besikreipiančiųjų. Esą atsišaukė tik darželis „Žibutė“, Greitosios medicinos pagalbos stotis.

„Jeigu daugiau niekas neprašo, tai kur dėti tas trinkeles?“ – A.Narkevičius visiškai nesistebėjo, kodėl geros trinkelės sunaikinamos.

Pasak jo, kur kas didesnis poreikis buvo ne trinkelių, o šaligatvių plytelių. Esą jų nemažai pasiėmė darželiai.

„Nieko tokio, jei nebebus kur sandėliuoti ir sveikos trinkelės bus sumaltos, tą medžiagą bus galima panaudoti pagrindui sutvirtinti“, – nesigraužė specialistas.

Paklaustas, kodėl tomis trinkelėmis negalima iškloti baisių, sovietinių miesto šaligatvių, jis atsakė, kad vienu metu vykdomi net keli projektai ir trūksta rangovų trinkelėms iškloti.

Trinkelių poreikis staiga pasidarė didžiulis

Kiek vėliau paskambinusi savivaldybės vyriausioji komunikacijos specialistė Asta Sarapienė pareiškė, kad „Panevėžio gatvės“ neinformavo savivaldybės, jog nebeturi vietos trinkelėms sandėliuoti. Ji užtikrino, kad sveikos plytelės nebus malamos, nes jų poreikis yra didžiulis.

„Sveikas trinkeles planuojame panaudoti šaligatviams prie daugiabučių, įvažoms, darželiams ir maldos namams. Yra daug tvarkytinų vietų mieste“, – teigė A.Sarapienė.

Tačiau „Panevėžio krašto“ kalbinta vieno miesto darželio direktorė papasakojo, kad darželis gali pasiimti šaligatvio plytelių, tačiau vis tiek neras darbininkų joms pakloti, tai kam vargintis.

Nežino savo teritorijos

„Panevėžio gatvių“ direktorė Viktorija Juodikienė teigė nežinanti, kad trinkelės saugomos jų teritorijoje, ir paklausė žurnalistės, iš kur ji gavo šią informaciją.

Išgirdusi, kad ją pateikė savivaldybės darbuotojai, direktorė perklausė, kas tokie tie Ž.Gaivenienė, A.Narkevičius, A.Sarapienė. O supratusi, kad čia kažkas ne taip, iškart paprašė klausimus atsiųsti raštu.

Paklausta, ar negali pasižiūrėti pro langą – gal matosi sudėtos trinkelės, V.Juodikienė atrėžė: „Man reikia pasikelti objektus.“

Raštu V.Juodikienė atsakė greit. Ji pakartojo tai, ką sakė A.Sarapienė, nors iš pradžių abejojo, ar ją pažįsta. Atsiųstame atsakyme patvirtinama, kad bendrovės teritorijoje saugomos „grįžtamosios medžiagos“, kurias „Gerbustos“ įmonė atveža iš Laisvės aikštės ir Vilniaus gatvės. Esą vietos yra, bet dabar niekas nevežama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.