Tokio namo pavydėtų kiekvienas – vyras išpildė seną savo ir dukrų svajonę

Auksarankis kaunietis iš išmestos faneros ir įvairiausių senų medžiagų pastatė namą, kuris primena paslaptingą pasakų raganos būstą. Tikro namo aukščio pastatas skirtas žaidimams.

Kauniečio sukurtas 3,40 metro aukščio pasakų namelis yra keistų kreivų formų, nudažytas įvairiomis spalvomis.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kauniečio sukurtas 3,40 metro aukščio pasakų namelis yra keistų kreivų formų, nudažytas įvairiomis spalvomis.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Dekorui tiko ir seni kelmai, medžių šakos be žievės, kurių rado gamtoje.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo
Dekorui tiko ir seni kelmai, medžių šakos be žievės, kurių rado gamtoje.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2019, 10:32 PM

Kaunietis Pavelas Lavrukaitis neseniai maloniai nustebino savo šeimą ir kaimynus. Greta sodybos namo jis pastatė dukrų žaidimams skirtą namelį, kuris primena raganos buveinę.

3,40 metro aukščio statinys yra keistų kreivų formų, nudažytas įvairiomis spalvomis.

Vyras pasakojo, kad būdamas vaikas pats žaisdavo suaugusiųjų medžiuose pastatytuose nameliuose. Kai gimė pirmoji dukra, jai buvo pastatęs nedidelį pasakų namelį žaidimams.

„Dabar jau turiu dvi dukras, joms 6 ir 2 metai. Supratau, kad reikia didesnio pasakų namo. Drauge su dukromis kalbėjomės, svarstėme, koks tas namas galėtų būti. Joms patinka pasakos apie raganas, tad ir sugalvojome tokį keistą būstą“, – pasakojo vyras.

Viduje – virtuvė, lovos

Raganaičių namą vyras pastatė iš jūrinės faneros.

„Ši medžiaga impregnuota, todėl patvaresnė, lėčiau pūva nuo lietaus. Taip pat tai labai puiki statybinė medžiaga, nes ją galima įvairiai pjaustyti, lenkti, iš jos formuoti norimas detales“, – aiškino kaunietis.

Pasitelkęs fantaziją P.Lavrukaitis per vasarą ir pastatė keistąjį dviejų aukštų namą. Pirmajame aukšte, kurio aukštis – 1,80 metro, erdvė skirta žaidimams. Ten dar bus įrengtos įvairios spintelės ir nedidelė virtuvė.

Antrajame aukšte, kurio aukštis 1,60 metro, jau stovi dvi lovos, kambaryje gausu vaikų žaislų, kurie namuose jau nebereikalingi ir pabodę, o namelyje jų vėl prisireikia.

Norėjo rožinio pastato

Mergaitės norėjo, kad namo išorė būtų rožinė, bet tėvai perkalbėjo, esą tokia spalva galės vyrauti jo viduje. Todėl raganų namas dabar nudažytas įvairiomis spalvomis.

Dekorui tiko ir seni kelmai, medžių šakos be žievės, kurių rado gamtoje. Ant stogo įrengtas vėjarodis, vaizduojantis raganą ant šluotos.

„Viską dariau savo rankomis iš paprasčiausių nereikalingų medžiagų. Dirbu gelžbetonio gamykloje. Kai kurias išmestas medžiagas, tinkamas statybai, radau savo įmonėje, kitas atidavė kaimynai. Daugeliui žmonių tai gali būti tiesiog šiukšlės, o man – puikūs daiktai, prikeliami antram gyvenimui“, – atviravo P.Lavrukaitis.

Netikėtumų bus ir daugiau

Name telpa 8 suaugę žmonės arba pulkas vaikų. Jame žaidžia ne tik dukros, bet ir kaimynų vaikai.

„Aš stengiuosi, kad mano dukros būtų laimingos. Bet ir aplinkiniai patenkinti, kad yra toks pasakų namas. Manau, kad kitą vasarą netikėtumų sukursiu ir daugiau“, – sakė P.Lavrukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.