Avarinių tarnybų darbininkai nustebino: žmonės tokių dalykų primėto į klozetą!

Daugiabučių gyventojai į klozetus meta įvairiausius daiktus. Avarinių tarnybų darbininkai ištraukia telefonų, žaislų ar net skardinių. Žmonės savo kaltės pripažinti nenori, nes už pagalbą tenka mokėti.

Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – net telefonų.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 7:12 PM

Daugiabučius aptarnaujančioms avarinėms tarnyboms, kurios skuba padėti, kai užsikemša kanalizacija, rudenį darbo padaugėja – gyventojai sugrįžta po atostogų, į nuosavus ar nuomojamus butus suvažiuoja studentai.

Kauno butų ūkio avarinės tarnybos darbų vadovas Geraldas Baliūnas pasakojo, kad per parą jų tarnyba gauna nuo 5 iki 15 iškvietimų.

„Dažnai kanalizacijos vamzdžius užkemša į klozetus įkritę įvairiausi vaikų žaislai arba telefonai. Labai dažnai žmonės iš pradžių ginasi, kad tai jie ar jų šeimos nariai įmetė tokius daiktus į klozetus, prisigalvoja įvairių istorijų, nes už mūsų atliktus darbus tenka mokėti viso namo gyventojams“, – pasakojo G.Baliūnas.

Pasitaiko atvejų, kad buto remonto metu darbininkai į kanalizaciją pripila tinko mišinio ir tinkamai nenuleidžia vandens. Tinkas sustingsta ir užbetonuoja vamzdžius. Tokiais atvejais avarinės tarnybos darbininkai ardo vamzdyną, nupjauna senojo vamzdžio dalį ir sumontuoja naują.

„Didžiausias vamzdynų priešas yra popieriniai rankšluosčiai. Jų jokiu būdu negalima mesti į kanalizaciją, nes užsikimšus vamzdynui nuo to kenčia viso namo gyventojai. Būna, kad dėl šios priežasties avarinei tarnybai viename name tenka lankytis po kelis kartus per savaitę.

Į vieną Savanorių prospekto daugiabutį kasdien teko važiuoti net kelis mėnesius“, – pasakojo darbų vadovas.

Tokiais atvejais dažniausiai paaiškėja, kad name įsikūrė naujakuriai. Ilgainiui gyventojai juos įspėja nemesti popierinių rankšluosčių į kanalizaciją ir problemos baigiasi.

Daugiabučius administruojančios įmonės „Mano būstas“ atstovas, prižiūrintis avarinės tarnybos darbus, Julius Žilinskas, taip pat patvirtino, kad kanalizacijos vamzdžiuose randama įvairiausių daiktų – nuo smulkiausių higienos priemonių iki didesnių atliekų.

„Žmonės meta viską, ką tik turi ir ką tik gali įmesti, kai tingi nueiti iki konteinerio. Kanalizacijos vamzdžiuose užstringa plastikinių gėrimų buteliai, įvairūs skudurai“, – sakė J.Žilinskas.

Netikėčiausi radiniai, nustebinę net daug mačiusius darbininkus, – alaus skardinės, liemenėlės, spynos, šepečiai ir, žinoma, telefonai.

Avarinės tarnybos vadovai teigė, kad nesvarbu, ar namai senesnės statybos, ar nauji. Kanalizacijos vamzdžiai užkemšami dėl gyventojų neatsargumo ar aplaidumo. O nuostoliai gali būti dideli, nes užsikimšus kanalizacijai gali būti užlieti ne tik netvarkingo gyventojo, bet ir kaimynų butai.

Už pagalbą gyventojams tenka mokėti

Kauno butų ūkiui už avarijos ar gedimo nustatymą, kanalizacijos, vamzdyno ar mazgų valymą tenka mokėti 63,20 eurų už darbo valandą, jei jis atliekamas dieną, arba 74,97 eurų už valandos darbą naktį.

„Mano būsto“ avarinės tarnybos darbuotojų kanalizacijos valymas buto ribose kainuoja nuo 48 iki 78 eurų. Jei kanalizacija užsikimšusi bendro naudojimo – magistraliniuose nuotekų vamzdžiuose, stovuose – vamzdynų valymo kaina svyruoja nuo 84 iki 103 eurų.

Jei gedimas yra sudėtingesnis ir rankiniais ar elektriniais prietaisais problemos pašalinti neįmanoma, į pagalbą kviečiamas hidrodinaminis automobilis, kuris naudojant aukštą spaudimą atkemša ir išplauna nuotekų vamzdynus. Tokių darbų vidutinė kaina yra 150 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.