Namų papuošimai priblokš svečius: dizainerė patarė, kokias spalvas rinktis

Žvilgtelėję į kalendorių nenustebkite – iki šv. Kalėdų liko visai nedaug. Kad šis laikas virstų maloniu laukimu, jau šiandien galime pradėti kurti kalėdinę nuotaiką. Dabar puikus metas pagalvoti ne tik apie dovanas artimiesiems, bet ir apie kalėdines dekoracijas, kuriomis puošite namus, dekoruosite vaišių stalą bei vieną svarbiausių ir gražiausių šios šventės atributų – kalėdinę eglutę.

 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2019, 11:56 AM, atnaujinta Nov 21, 2019, 1:46 PM

Jei dar nežinote, kaip puošite namus, apsispręsti jums padės prekybos centro „Senukai“ dizainerė Rita Butkė, kuri dalinasi naujausiomis kalėdinio dekoro tendencijomis.

Aksominės Kalėdos

Pasak dizainerės, pirmas žingsnis, galvojant apie šventinės nuotaikos sukūrimą namuose – spalvų paletės pasirinkimas. Labai svarbu namuose išlaikyti bendrą stilių, tad ir dekoracijas ekspertė pataria rinktis derančias vieną prie kitos.

Štai aksomines Kalėdas sukursite pasirinkę prabangias klasikines spalvas – raudoną, auksinę, juodą. „Šių spalvų žaisliukus galite derinti su panašaus atspalvio gėlių žiedais, kaspinais“, – pataria R. Butkė. Dizainerės teigimu, šiais metais ypač madingos ir auksu žėrinčios dirbtinės šakelės, įvairios karoliukų girliandos.

Gamtos spalvų Kalėdos

Ekologijos, organikos tendencijos neaplenkė ir kalėdinio dekoro. Dizainerės teigimu, šiemet bus madingos ir natūralios, gamtos spalvų puošmenos. „Ši tendencija smagi tuo, kad galite visas dekoracijas pasidaryti ir patys po malonios išvykos į mišką su šeima, – sako R. Butkė. – Gamtos spalvų stiliui būdingi miško, samanų, medžio bei akmens motyvai. Tinka ir žali, rudi, vario bei perlo spalvos stikliniai burbulai, įvairios miško gyvūnų figūrėlės, kankorėžiai, dirbtinės šakelės, mediniai žaisliukai. Jų tvirtinimui galite naudoti džiuto siūlą.“

Ledo šalies Kalėdos

Namų dekoras gali nukelti ir į žėrinčią ledo šalį, kuriai šventinį prisilietimą suteiks stiklo akcentai. „Tai šiaurietiško ir žaviai kasdieniško stiliaus Kalėdos, nuspalvintos įvairiais mėlynos, pilkos ir baltos spalvos atspalviais“, – sako dizainerė. Puošiant eglutę, specialistė pataria gausiai naudoti skirtingų formų ir skirtingo dydžio eglutės žaisliukus: varveklius, sniego burbuliukų girliandas, baltu šerkšnu padengtas dekoracijas. Jas siūloma įkurdinti ir kituose kambariuose, ne tik svetainėje.

„Apie artėjančias Kalėdas byloti turi ne tik dailiai svetainėje papuošta eglutė. Kalėdinę atmosferą namuose pajusti galite ir vos tik įžengę į namus. Tereikia į puošnesnę lėkštę įdėti eglės šakelę, keletą kankorėžių bei eglutės žaisliukų. Tokia šventinė dekoracija puikiai tiks papuošti spintelę koridoriuje, stalą virtuvėje ir net miegamąjį. Dekoraciją galite papildyti ir keletu kvapnių žvakių“, – pataria „Senukų“ dizainerė.

Romantiškos Kalėdos

Šiais metais pozicijų neapleidžia ir romantiškas puošimo stilius su gausiai naudojamais sidabrinės, rožinės bei purpuro spalvos žaisliukais. Pasirinkus šį stilių, eglutę įprasta puošti įvairiomis žėrinčiomis dirbtinėmis gėlėmis bei šakelėmis. Anot dizainerės, romantiško jaukumo namams suteiks ir blizgančios drugelių, snaigių, balerinų, paukštukų figūrėlės. Derės ir šventinės dekoracijos iš plunksnų, rožinės, perlo spalvos karoliukų girliandos. „Šio stiliaus spalvų paletė – subtili, tad leidžia sukurti ramią, jaukumu ir romantika spinduliuojančią aplinką, kurioje gera drauge laukti artėjančių švenčių“, – sako R. Butkė.

Kad ir kokį namų dekoravimo stilių pasirinksite, atminkite, jog svarbiausia – džiaugsmo teikiantis namų puošimo procesas bei malonus šventės laukimas. Tad apžiūrėkite turimas kalėdinių žaisliukų kolekcijas, pasitelkę fantaziją susikurkite naujų arba užsukite į „Senukus“. Čia jūsų laukia kalėdinės dekoracijos, atrinktos pagal naujausias šių metų namų puošimo tendencijas. Kalėdinę atmosferą sukurti padėsiančius atributus galite apžiūrėti ir čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.