Vilnius rodo pavyzdį – 150 verslo bendrovių ir žmonių imasi padėti neatlygintinai

Kovo 15 dieną Vilnius kovai su virusu kreipėsi pagalbos į verslą. Dėl šalies mastu paskelbto karantino Vilniaus miesto savivaldybė ieško papildomų būdų užtikrinti sostinės gyventojams būtinųjų paslaugų teikimą.

Džiugina toks vilniečių susitelkimas, žmonių vieningumas ir nuoširdus noras kuo nors padėti gyvenant nauju ritmu mieste.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Džiugina toks vilniečių susitelkimas, žmonių vieningumas ir nuoširdus noras kuo nors padėti gyvenant nauju ritmu mieste.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2020, 12:41 PM, atnaujinta Mar 17, 2020, 2:56 PM

Verslo įmonės, teikiančios maitinimo, maisto pristatymo, apgyvendinimo paslaugas, kviečiamos prisidėti ir tokiu būdu greičiau patenkinti kylančius nekasdienius gyventojų poreikius.

Savivaldybė ieško papildomų galimybių užtikrinti svarbiausias paslaugas, tai yra kviečiame registruotis teikiančius maisto gaminimo ir pristatymo į namus paslaugas, galinčius suteikti patalpas izoliavimui tiek už mokestį, tiek ir neatlygintinai.

Šiuo metu bendras registruotų pasiūlymų skaičius yra netoli pusantro šimto ir jis kasdien auga.

Džiugina toks vilniečių susitelkimas, žmonių vieningumas ir nuoširdus noras kuo nors padėti gyvenant nauju ritmu mieste. 

Pagalbą žmonės siūlo įvairią: nuo patalpų izoliavimui, maisto gaminimo ir pristatymo iki reikalingų daiktų pristatymo dronais, savanorystės, kur tik reikia daugiau rankų, pasirūpinimo vyresnio amžiaus kaimynais, kad jiems nereikėtų patiems eiti į prekybos centrus.

Ir mažos įmonės, ir didesni verslai, viešbučiai, labai nemažai ir šiaip žmonių, kurie siūlo savo turimas patalpas – butus, sodo namus ir kita.

Bendrovė „Darnu Group“ pasiūlė Vilniaus miestui neatlygintai leisti naudotis savo valdomą viešbutį ir, esant reikalui, pertvarkyti SEB arenos patalpas, kad jos būtų tinkamos teikti pagalbą kovojantiems su koronos virusu.

„Siekdami sutelkti jėgas ir prisidėti prie šalyje susiklosčiusios ekstremalios situacijos, Vilniaus miesto savivaldybei, reikalui esant, pasiūlėme neatlygintinai naudoti mums priklausančio viešbučio „Urbihop“ kambarius. Šiuo metu esame pasiruošę priimti 175 žmones. Taip pat, jei situacija šalyje blogėtų, esame pasiruošę pertvarkyti ir visas SEB arenos patalpas dar didesniam žmonių apgyvendinimui.

Ieškome specialistų, kurie galėtų konsultuoti mus, kaip kuo profesionaliau parengti patalpas pagal būtino karantino reikalavimus. Esame pasiruošę, jei tik bus poreikis, savo lėšomis pastate įkurti gydymui ir ligonių priežiūrai reikalingas patalpas – ligoninę, kur medikai teiktų būtiną pagalbą sergantiems. SEB arenoje įrengto restorano virtuvė galėtų čia pat organizuoti maitinimą“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaite-Mekionienė.

Gastrobarų „+++“ tinklas karantino laikotarpiu ne tik nenutraukia veiklos, pagal galimybes bandys išsaugoti darbuotojus, bet ir nutarė padėti šiuo metu jautriausioms visuomenės grupėms tiekiant karštą maistą, gėrimus.

„Maitinimo, barų industrija susidūrė su itin sudėtinga situacija – tipinė veikla uždrausta karantino metu. Jau pasirodė pirmosios naujienos apie darbuotojų atleidimus, veiklos nutraukimus, bankrotus. Ir tai turbūt dar tik pradžia. Suprantame, kad visi šios rinkos dalyviai patirsime didžiulių finansinių nuostolių, o tęsiant, praktiškai visiškai apribotą veiklą, pajamų nebus.

Nepaisant to, jaučiame atsakomybę prieš savo darbuotojus, todėl veiklą, įstatymų nustatytose ribose, nusprendėme tęsti toliau, tiekdami maistą išsinešimui ar pristatymui į namus. Tokiu būdu ir toliau norime išlaikyti darbuotojus, jų finansinį saugumą“, – protalui madeinvilnius.lt pasakoja įmonės valdančios gastrobarus „+++“ vadovas Aurimas Zimnickas.

„Sulaukiame ir studentų siūlymosi savanoriauti, kur reikia pagalbos, ir verslo atstovų iniciatyvų, kokių priemonių galėtų nupirkti, ko galbūt šiuo metu reikia. Tai, žinoma, pirmiausia galvojame apie medikus ir jų aprūpinimą.

Vakar bendradarbiaudami su aukok.lt, paleidome platformą, kurioje galima visiems norintiems prisidėti finansine parama, kuri bus skirta medikų apsaugai ir aprūpinimui.

Taip pat nuo vakar dienos su „Sidabrinės linijos“ savanorių pagalba daugiau dėmesio bus skiriama senjorams, kad nesijaustų vieniši“, – portalui lrytas.lt sakė Vilniaus mero patarėja viešiesiems ryšiams Ieva Dirmaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.