Vašingtono oro uostą papuošė maskviečio išradimas – miego ir poilsio dėžės

Rusijos sostinės gyventojas Michailas Krymovas (37 m.) nemėgsta, kai jo išradimas „Sleepbox“ – modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. Savo išradimą architektas lygina su karstais. Ši idėja jam gimė važiuojant traukinio kupė.

Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Modulinės dėžutės miegui ir poilsiui vadinamos kapsulėmis. <br>„Pinterest“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 2:13 PM

2009-aisiais M.Krymovas kartu su partneriu Aleksejumi Goriainovu sugalvojoc

Nors šios „dėžutės“ sukėlė susidomėjimą, bet Rusijos oro uostuose „pastatyti“ viešbutį iš atskirai stovinčių kambarių abiems architektams taip ir nepavyko.

„Rinka nebuvo pasiruošusi“, – jiems teisinosi partneriai.

Bet M.Krymovas ir jo partneris pabandė šį projektą įgyvendinti JAV. Ir – sėkmingai. 2019-aisiais jie atidarė „Sleepbox“ viešbutį iš 16 modulinių kambarių tarptautiniame Vašingtono Dulleso oro uosto terminale.

Jie tapo klientų programos „Priority Pass“ partneriais. Pirmaisiais metais startuolio įplaukos siekė 400 mln. JAV dolerių (369 mln. eurų).

Įvadinis projektas „Sleepbox“ iš 16 kabinų Vašingtono oro uoste buvo įgyvendintas praėjusių metų rugpjūtį. Tai kainavo 450 tūkst. JAV dol. Pasiruošimo darbai truko metus.

Didžioji dalis – 95 proc. – svečių dėžutes miegui užsisako per mobilaus telefono programėlę. Pasak M.Krymovo, reikalinga registratūra tvarkai palaikyti ir papasakoti klientams apie paslaugas.

Rinkodarai M.Krymovas su partneriu išleido 15 tūkst. JAV dolerių (13,8 tūkst. eurų) . Išpopuliarinti projektą padėjo ir Vašingtono oro uostas. Informacija apie „Sleepbox“ buvo pateikiama oro uosto salėse ir keliama į socialinius tinklus.

Pirmajį mėnesį į viešbutį ateidavo keli žmonės per dieną. Partnerystė su „Collinson“ kompanija – „Priority Pass“ operatorius – prasidėjusi po trijų mėnesių atidarius viešbutį, padėjo padidinti klientų skaičių iki kelių dešimčių.

Neįprastas viešbutis dirba kiaurą parą. „Sleepbox“ kambario vienos valandos nuoma kainuoja vidutiniškai 20 JAV dolerių (18 eurų). Minimalus nuomos laikas – viena valanda. Nakties kaina – apie 125 JAV dolerių (115 eurų).

„Priority Pass“ savininkams pirma valanda „Sleepbox“ nemokamai, už likusias – 20 proc. nuolaida. Skirtumą kompensuoja kompanija „Collinson“.

„Priority Pass“ klientų bazė – viena didžiausių pasaulyje. Tai – milijonai keliautojų, sako M.Krymovas. Iš jos turi naudos daugelis oro uosto verslų ir paprasti maži viešbučiai – ne moduliniai ir be technologijų. Jiems apie 70 proc. klientų parūpina „Priority Pass“.

Neįprastą viešbutį nuo jo atidarymo dienos aplankė daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

M.Krymovas mano, kad „Sleepbox“ vieta Vašingtono oro uoste ne pati geriausia dėl ne itin didelės oro uosto darbų apimties.

M.Krymovas ir jo partneris tikisi sukurti globalų „Sleepbox“ prekės ženklą.

„Šios paslaugos pasiūla pradėjo tik formuotis“, – įsitikinęs M.Krymovo tėvynainis Aleksandras Danilinas.

Pirmąjį dėžučių miegui viešbutį jis atidarė 2018-aisiais Maskvos Vnukovo oro uoste. Tam išleido 5 mln. rublių (62,6 tūkst. eurų) Po metų verslininkas įgyvendino dar du projektus – „Aerosleep“ ir „Gosleep“ (suomių frančizė) Šeremtejevo oro uoste.

Kabinas miegui A.Danilinas perka Kinijoje. Vienos kapsulės savikaina kartu su pervežimu – 200 tūkst. rub. (2,5 tūkst. eurų)

Tapti nuomotoju oro uostuose ne taip paprasta – reikia laimėti konkursinį pasiūlymą ir atitikti daugiapakopio patikrinimo reikalavimus.

„Aerosleep“ ir „Gosleep“ per mėnesį aplanko 5 tūkst. svečių. A.Danilinas, remdamasis savo patirtimi, sako, jog įdėtas į šį verslą lėšas galima susigrąžinti po metų – pusantrų. Tai priklauso nuo neįprastam viešbučiui pasirinktos vietos ir jos nuomos kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.