Vaikų kambario baldai: kokių klaidų nedaryti renkantis?

Vaikų kambario baldai – nemažas iššūkis tėvams. Reikia, kad kambaryje būtų saugu, kad vaikai galėtų patogiai ruošti pamokas, kad turėtų kur žaisti ir sveikai miegoti. Kaip nesuklysti perkant naujus baldus?

 Vaikų kambario baldai: kokių klaidų nedaryti renkantis?<br> 123rf.com nuotr.
 Vaikų kambario baldai: kokių klaidų nedaryti renkantis?<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 12:38 PM

Vaikų kambario atnaujinimas – galvosūkis. Kita vertus, tai ir smagu. O svarstyklės smagumo naudai nusveria tada, kai žinote, kokių klaidų apstatant patalpą nedaryti. Kaip perkant priimti gerus sprendimus? Žinokite, kur nesuklysti!

Nepamirškite matmenų. Net jei į parduotuvę vykstate tik apsižiūrėti, vis tiek praverstų lapelis su skaičiais. Taip prekių apžvalga bus produktyvesnė, iškart galėsite atmesti netinkamų dydžių gaminius.

O jeigu parduotuvėje apsilankote nė nenutuokdami, kokio ilgio rašomojo stalo reikėtų ar kokio pločio lova kambaryje tilptų, tai tėra pasivaikščiojimas su chaoso elementais.

Tobulumas nuotraukose ir chaotiška kasdienybė. Toliau reikėtų pabrėžti santykį tarp įkvepiančių interjero nuotraukų ir realybės. Nuotraukose nėra išmėtytų žaislų, šokolado dėmių.

Ką ir kalbėti apie dulkes. Nors svarbu, kad vaikų kambario baldai būtų gražūs, derėtų atsižvelgti ir į praktinius dalykus.

Pavyzdžiui, jei prie pat radiatoriaus ar ten, kur labai kaitri saulė, pastatysite odinį fotelį, jo oda gali suskilinėti, nublukti.

O jei vaikas ant tokio fotelio pasidėtų karštą arbatos ar kakavos puodelį? Odai irgi ne į naudą. Todėl svarbu suprasti, kur baldas stovės, kokių iššūkių jam gali tekti.

Ko nori vaikai? Racionalūs suaugusieji racionaliai nusprendžia, kaip įrengti būstą, ką pirkti, kaip apstatyti vaiko kambarį. Vis dėlto šitaip lengva suklysti.

Savarankiškai apstatę kambarį, galite susidurti su neigiama reakcija. Ir, žinoma, naivu manyti, kad nepatinkantį daiktą vaikas saugos. Tad į parduotuvę teks vykti kartu. Ir nepamirškite, kad egzistuoja ne tik vizualusis ar garsinis menas, bet ir... kompromisų menas.

Didelė mažų dalykų nauda. Lova, spinta... Tai dideli daiktai, kurių svarba taip pat didelė. Tačiau kiek kambaryje būna visokiausių mažų dalykų – sąsiuvinių, flomasterių, žaislinių mašinėlių ir pliušinių meškiukų...

Patalpoje bus tvarkingiau ir gražiau, jei visi daiktai turės savo vietas. Vadinamieji konteineriai, pufai – viskas atlieka svarbias funkcijas. Pasirūpinus lentynėlėmis, dėžėmis ir kitais praktiškais elementais, kambarys tampa jaukesnis, o kartu ir tvarkingesnis. O ir vaikas mokomas nepalikti savo daiktų bet kaip, nemėtyti jų, kur papuola.

Trumpalaikiai ar nesenstantys baldai? Vaikai auga. Interjero mados keičiasi. Tad vienas tikslingesnių patarimų – rinktis tai, kas patvaru, kas po mėnesio nebus išaugta ir kas nepriklauso nuo trumpalaikių mados vėjų.

Pavyzdžiui, šiuo atžvilgiu labai praverčia reguliuojamo aukščio kėdė, kuri „paauga“ kartu su vaiku.

Vertinant skirtumą tarp „dabar“ ir „vėliau“ neprošal pamąstyti apie daiktus, kurių dabar galbūt nėra, bet kurių neabejotinai padaugės ateityje.

Tai mokykliniai reikmenys, knygos, galbūt dėlionės ar stalo žaidimai. Kaip jau rašyta, nedideli dalykai (lentynėlės, dėžės) šiuo atveju itin praverčia.

Beje, gyvename technologijų laikais, tad nespėsite susizgribti, kai prireiks kompiuterio, spausdintuvo...

Kokybė. Visko reikia ir viskas turi būti gražu. Tačiau, nors svarbu, kaip atrodys lova ar lentyna, dizainas nėra vienintelis kriterijus.

Jei tai būtų filmas, pagrindinis vaidmuo tektų Kokybei. Ji ne šiaip sau parašyta iš didžiosios raidės. Kokybė yra tarsi pagrindinė tema, aplink kurią turėtų suktis kiti kriterijai.

Buitiškai tariant, produktas turėtų būti pagamintas „ne ant juoko“. Juk tai sufleruoja ne vien apie ilgaamžiškumą, bet ir apie kasdienį saugumą.

Ar nėra dalių, kurias pajudinus baldas nukristų, išsiardytų, sukeldamas pavojų vaikui? Ar nėra pernelyg aštrių kampų?

Kaina. Nors būtų smagu, kad banknotų piniginėje vis daugėtų ir daugėtų, deja, paprastai biudžetas ribotas, tad tenka skaičiuoti.

Viena biuro kėdė kainuoja mažiau nei 40 eurų, kita – daugiau kaip porą šimtų. Galima pastebėti, kad kylant kainai gaunamos geresnės medžiagos, įmantresnis dizainas, tikėtinos ir geresnės ergonominės savybės.

Kadangi kalbama apie baldus vaiko kambariui, veikiausiai nepageidaujama ko nors labai masyvaus ir solidaus, lyg advokatų kontoroje.

Tai gera žinia – neprivalu ieškoti stalo su raižiniais, sostą primenančio krėslo ar spintos su auksinėmis rankenomis. Tačiau būna atvejų, kai viena kita papildoma dešimtis eurų reiškia aukštesnę kokybę.

Apsipirkite smagiai! Vaikų kambario baldai nėra deficitinė prekė. Dėl to kuriant interjerą įmanoma svajones paversti realybe.

Deja, yra vietų, kur lengva suklysti. Bet žinant, kur klaidos slepiasi, tampa paprasčiau jų išvengti. Apsilankymas parduotuvėje iš sudėtingo pavirsta į smagų.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Baldų salė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.