Architektūros studentas nusipirko seną daiktą, investavo 7 tūkst. eurų ir dabar turi savo namus

Amerikietis architektūros studentas Calebas Brackney (26 m.) seną mokyklos autobusą pavertė jaukiais namais. Jis trokšta savo kailiu patirti, ką reiškia gyventi kuo tvariau.

Namais paverstame autobuse C.Brackney apsigyveno kartu su širdies draugė Tierra ir augintiniu Ivy.
Namais paverstame autobuse C.Brackney apsigyveno kartu su širdies draugė Tierra ir augintiniu Ivy.
Namais paverstame autobuse C.Brackney apsigyveno kartu su širdies draugė Tierra ir augintiniu Ivy.<br>„Instagram“ nuotr.
Namais paverstame autobuse C.Brackney apsigyveno kartu su širdies draugė Tierra ir augintiniu Ivy.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 28, 2021, 2:25 PM

Įkvėptas buvusio mokyklos auklėtojo beveik prieš metus Calebas prekybai skirtoje feisbuko erdvėje „Marketplace“ už 3 tūkst. JAV dolerių (apie 2,5 tūkst. eurų) nusipirko 1995 metų „Thomas International“ vadinamą mokyklinį autobusą ir investavo dar 7 tūkst. JAV dolerių (apie 5,7 tūkst. eurų). Pakeitė jį neatpažįstamai ir davė vardą „Roamer“ – išvertus iš anglų kalbos tai reiškia „Klajūnas“.

„Esu vyriausias iš septynių vaikų šeimoje. Kasmet vasarą trims keturioms savaitėms leisdavomės į keliones vakarų link po nacionalinius ir valstybinius parkus. Tad visada save laikiau klajūnu.

Be to, vardas „Roamer“ natūraliai kilo iš miestelio, kuriame pirkau autobusą, pavadinimo – Roma, esanti Džordžijos valstijoje“, – namų ant ratų pavadinimo kilmę paaiškino C.Brackney.

JAV pietryčiuose, Tenesio valstijos rytuose, Noksvilio mieste, gyvenantis studentas žingsnis po žingsnio per pusmetį perdarė autobusą ir prieš penkis mėnesius jame įsikūrė kartu su širdies drauge Tierra.

Calebas negalėjo tiksliai suplanuoti, kiek truks darbai, mat į autobusą buvo susukta per tūkstantį varžtų, didžioji dalis jų buvo surūdiję. Tačiau tai – jau praeitis. Netradiciniuose namuose ant ratų Calebas ketina gyventi ateinančius keletą metų. Bent tol, kol baigs mokslus Tenesio universitete.

Autobusą amerikietis pastatė tėvams priklausančiame dviejų hektarų žemės sklype ir apsigyveno kartu su augintiniu auksinio retriverio ir pudelio veislių mišrūnu Ivy, kuris visą dieną laksto po namus ir žvalgosi pro 26 langus.

C.Brackney yra dvigubos specialybės – architektūros ir kraštovaizdžio architektūros magistrantas: „Architektūra – tik estetikai reikšminga sritis, o kraštovaizdžio dizaino išmanymas padės sukurti aplinkai ir žmonėms naudingas ekosistemas.“

Įžengus pro priekines rekonstruoto namo duris patenkama į virtuvę. Čia iškart į akis krinta įmontuotas 2 metrų baras, ant kurio šeimininkai gali pietauti arba daryti namų darbus.

„Paskutiniais koledžo metais kūriau tokią tradiciją – kas pirmą kartą ateidavo į svečius, turėdavo pasirašyti ant medinės sienelės. Metų pabaigoje ant jos buvo šimtai parašų. Dalį tos sienos panaudojau gamindamas barą“, – įdomia detale pasidalijo Calebas.

Pro barą patenkama į erdvę su sofa ir televizoriumi. Už jos – miegamasis, o gale – vonios kambarys.

„Padariau taip, kad pro galines duris būtų galima prieiti prie dušo, kur galiu prausti savo šunį nepripurvindamas viduje“, – paaiškino sumanymą Calebas.

Autobuso išorę jis perdažė smėlio spalva, kad jis susilietų su gamta ir įkūnytų darnią kraštovaizdžio architektūrą.

„Visos erdvės turėtų skatinti sveikatingumą, įkvėpimą ir bendradarbiavimą. Tai didina produktyvumą, kuria laimės pojūtį ir gerina sveikatą“, – įkvepiančiai kalbėjo amerikietis.

Calebas mokyklos nelankė, jis tėvų buvo mokomas namuose. Nuo vaikystės mėgo dirbti ūkinius darbus, ką nors meistrauti rankomis, padėti kitiems, vėliau užsiėmė savanoryste.

Būdamas paauglys kurį laiką dirbo vejų priežiūros bei dizaino įmonėje. O tapti architektu ir pradėti savo karjerą vaikiną įkvėpė jo bandžos mokytojas, Noksvilio kraštovaizdžio architektas Timas Wormanas.

„Žmonės turi du pasirinkimus – dirbti, kad galėtų gyventi, arba dirbti, kad galėtų gyventi tokį gyvenimą, kokio nori. Dauguma žmonių, ko gero, nesvajoja gyventi sename autobuse, tačiau jei atsiranda įkvėpimas, vertinga tampa kiekviena įdėto darbo akimirka“, – įkvepiančius žodžius savo instagramo paskyroje „Roamerbus“ rašė Calebas.

Daugiau nei 26 tūkstančius sekėjų socialiniame tinkle turintis amerikietis dalijosi kiekvienu atradimu, kurį patyrė kurdamas namus. Įgyvendinti techninius autobuso rekonstrukcijos darbus jam padėjo universitete įgytos žinios bei draugai, besispecializuojantys srityse, kurių Calebas iki tol neišmanė.

„Pavyzdžiui, elektrą išmanantis draugas padėjo man instaliuoti elektros laidų sistemą, tačiau vandentiekio ir medžio apdailos darbus atlikau pats“, – detalėmis dalijosi architektūros studentas C.Brackney.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.