Keisti Kaišiadorių gėlynus ėmėsi pati miesto seniūnė – talkon pasijungė būrys grožiui neabejingų moterų

Mažai rastume moterų ar merginų, kurioms nepatinka grožis, jauki aplinka, žydinčios gėlės. Vos nutaikę minutę moterys skuba gražinti aplinkos. O pavasaris tam yra idealus laikas. Praėjusį penktadienį T. Matulionio aikštėje plušėjo būrelis moterų, kurioms vadovavo miesto seniūnė Giedrė Pavasarytė.

Daugiau nuotraukų (7)

atspindziai.lt

May 25, 2021, 12:07 PM

„Vos pradėjusi dirbti Kaišiadorių miesto seniūnijoje, jau pirmus metus svarsčiau kaip patobulinti miesto gėlynus, supaprastinti jų priežiūrą ir sumažinti išlaidas, žinoma ir išlaikyti gerą vaizdą. Šiuo tikslu buvau susitikusi ir su Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojų komanda, aptarėme galimybes keisti gėlynų kompoziciją, apsodinant juos daugiametėmis gėlėmis, tačiau projektas liko neįgyvendintas“, – sakė G. Pavasarytė.

Pasak seniūnės, ji yra toks žmogus, kuris siekia savo tikslo ir įgyvendina idėjas, tad šios minties nepaleido. Juolab, jog seniūnė yra Kaišiadorių rajono savivaldybės Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisijos narė, kartu su apželdintoja Jūrate Žarnauskiene.

Moterys išsikalbėjo apie miesto gėlynus ir kai G. Pavasarytė pasakė savo lūkesčius, pasirodė, kad Jūratė mąstė taip pat. Tad jos nutarė padėti peržiūrėti esamus gėlynus ir parengti naują gėlynų viziją. Jai pritarė savivaldybės meras V. Tomkus ir administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai pavadavęs direktorių – Voldemaras Maziliauskas. Būsimo plano darbus jos suskirstė į dvi dalis: grunto paruošimas ir esamų gėlių iškėlimas, persodinimas. Kita plano dalis buvo naujų daugiamečių gėlių sodinimas.

Pirmoji plano dalis buvo įgyvendinta pasitelkus bendrovė „Kaišiadorių butų ūkis“ darbuotojus, kurie atsakingai pažiūrėjo į šią užduoti ir dirbo neskaičiuodami savo laiko ir jėgų, aktyviai dalyvavo Želdynų komisijos nariai, savivaldybės administracijos darbuotojai, seniūnijos darbuotojai.

„Jau matyti dalis norimo rezultato, o kai įgyvendinsime projektą iki galo, miestas pražys ir pagyvės“, – įsitikinusi seniūnė.

Gegužės 21 dieną buvo įgyvendinta antroji plano dalis – talkos metu sodinami daugiamečiai augalai Teofiliaus Matulionio aikštės gėlynuose. Buvo atlikti viešieji pirkimai, geriausias augalų kainas pasiūlė „Virblės medelynas“. Iš jų buvo nupirkta viksva, lendrūna, 2 rūšių šalavijai, katžolė, alūnė, iš viso 1700 vienetų augalų sodinimui.

„Darbai prasidėjo nuo pat ir buvo baigti gerokai po 18 valandos. Šį kartą neskaičiuodami savo laiko ir jėgų dirbo Kaišiadorių trečiojio amžiaus universiteto studentės, Kaišiadorių Butų ūkio ir Kaišiadorių miesto seniūnijos darbuotojai. Su nekantrumu laukiu rezultato ir turiu dar daugiau įdėjų, kurios miestą pavers gražesniu, jaukesniu bei lankomu turistų“, – sako G. Pavasarytė.

Ji apgailestavo, kad kad dėl buvusių prastų oro sąlygų nespėta tinkamai prižiūrėti vejos ar atlikti kitų miesto priežiūros darbų.

„Aš labai tikiuosi, kad vasara nebus tokia lietinga, nors, kad lietus palaistė naujai pasodintus augalus džiaugiuosi, kad talkų metu pavyko sutaupyti šiek tiek savivaldybės biudžeto lėšų“, – sakė miesto seniūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.