Tokių laiptų Kauno šlaituose matyti dar neteko – stebisi ir vietiniai ir miesto svečiai

Apie Žemaičių gatvės viaduką kalbama jau metus. Ilgai teko laukti, kol jis bus suremontuotas. Dabar kritikuojami jo šlaite įrengti laiptai.

Nuo Žemaičių gatvės viaduko į P.Kalpoko gatvę vedantys laiptai – siauri ir statūs.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo Žemaičių gatvės viaduko į P.Kalpoko gatvę vedantys laiptai – siauri ir statūs.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2021, 11:31 AM

Žemaičių gatvės viadukas buvo pradėtas remontuoti pernai vasarą ir darbai turėjo trukti iki metų pabaigos, bet užsitęsė iki šios vasaros. Kauniečiai patenkinti, kad jis atnaujintas ir į P.Kalpoko gatvę veda nauji laiptai. Bet tai, kaip jie įrengti, nuliūdino senjorus.

Žaliakalnio gyventojas Gediminas Banaitis įsitikinęs, kad šie laiptai yra ir per siauri, ir per statūs.

„Vietos viaduko šlaite yra pakankamai. Keista, kad laiptai labai siauri, jais lipti gali tik vienas žmogus, du jau sunkiai prasilenktų. Vyresniems žmonėms įveikti tokias stačias pakopas labai sunku. Manau, kad laiptus buvo galima įrengti ne tiesiai, bet padaryti lankstą, jų viduryje įrengti poilsio aikštelę, pastatyti suolą“, – dėstė kaunietis.

Vyras stebėjosi laiptų turėklams parinkta raudona spalva.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad šie laiptai yra techniniai, mat išanalizavus vietovę ir įvertinus gretimų sklypų ribas nustatyta, kad nėra techninės galimybės įrengti laiptų, pritaikytų žmonėms, turintiems judėjimo negalia.

Raudona spalva parinkta dėl to, kad tarpukariu Žaliakalnyje buvo nemažai raudonplyčių namų, stogai dažnai buvo dažomi raudonai. Gerbiant šias tradicijas raudoni laiptų turėklai esą yra tarsi sagos ant žalios suknelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.