Po aštuonerių metų šiltnamį įsigijusi kėdainietė džiaugiasi įspūdingais pomidorais, pamokė, kaip tokius užsiauginti

Kasmet Kėdainių miesto ar rajono sodininkai ir daržininkai turi kuo pasidžiaugti. Šie metai neišskirtiniai – vieni džiaugiasi milžiniškais arbūzais, kiti keistos formos morkomis, o štai Babėnų kvartale gyvenanti Elvyra Urbonavičienė džiaugiasi ir stebisi ant vieno pomidoro daigo užderėjusiais pomidorais milžinais. Vieno pomidoro svoris siekia daugiau nei 800 gramų. Kur tai matyta – beveik kilograminis pomidoras!

Vieno pomidoro svoris siekia daugiau nei 800 gramų. Kur tai matyta – beveik kilograminis pomidoras!<br>Asmenino archyvo nuotr.
Vieno pomidoro svoris siekia daugiau nei 800 gramų. Kur tai matyta – beveik kilograminis pomidoras!<br>Asmenino archyvo nuotr.
Babėnuose gyvenanti Elvyra Urbonavičienė džiaugiasi ir stebisi ant vieno pomidoro daigo užderėjusiais pomidorais milžinais.<br>Asmenino archyvo nuotr.
Babėnuose gyvenanti Elvyra Urbonavičienė džiaugiasi ir stebisi ant vieno pomidoro daigo užderėjusiais pomidorais milžinais.<br>Asmenino archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Oct 19, 2021, 3:15 PM

Dovanojo draugė

Poniai Elvyrai pomidoro daigus dovanojo draugė – buvo visiškai neaišku, kas iš jų išaugs ir koks bus derlius.

„Bendradarbė padovanojo daigų, o kokių – mes nežinome. Žinome, kad buvo rusiška sėkla. Visokių ji augino – ir raudonų, ir geltonų. Tačiau ant vieno daigo užsimezgę pomidorai išties nustebino.

Buvo ir po puskilogramį svėrusių, ir kitokių.

O didžiausias svėrė net 800 gramų. Įsivaizduokite šitokį pomidorą. Labai džiaugiausi, o valgiau gal tris dienas“, – šypsojosi daržininkė.

Priežiūra paprasta

Kraštietė pasakojo, kad pomidorus prižiūrėjo paprastai, niekuo netręšė, tiesiog retai, bet labai gausiai laistė.

„Pomidorai mėgsta būti laistomi retai, bet reikia prilieti daug vandens. Tai taip ir laisčiau. Žemė čia pas mane rūgštoka, tokia miško žemė, juk Babėnai miške kažkada buvo.

Ant kitų dagų pomidorai buvo mažiukai, o dideli jie buvo tik ant vieno daigo. Labai įdomiai“, – dėstė ponia Elvyra.

Norisi žemės

Daržininkė sako, kad vyresnio amžiaus žmonėms labai norisi žemės, mat žemė gydo, suteikia ramybę.

„Tiesiog yra taip, kad norisi įkišti rankas į žemę. Norisi ją jausti. Norisi matyti augantį augalą, juo rūpintis. Tai yra atgaiva sielai, tikras poilsis, o ne darbas.

Aš aštuonerius metu neturėjau šiltnamio, o šiemet ėmiau ir nusipirkau jau gatavą, iš parduotuvės. Nediduką, vos kelių kvadratų, bet man to pakanka. Iš štai dovana – milžiniški pomidorai. Puiku“, – džiaugėsi ponia Elvyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.