Alternatyvių Kalėdų eglučių idėjos: kuo pakeisti tradicinę žaliaskarę?

Kalėdos be eglutės yra kaip Kalėdos be filmo „Vienas namuose“ – tiesiog neįsivaizduojamos. Tačiau pripažinkime, tiek tradicines eglutes, tiek Kevino šunybes kartais norisi paįvairinti kažkuo kitu. Jei naują kalėdinį filmą surasti nėra sudėtinga, sugalvoti, kuo pakeisti žaliaskarę – kiek sunkiau. Todėl prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi keliomis tvariomis alternatyvomis, padėsiančiomis šiemet kūrybiškiau pažvelgti į pagrindinį Kalėdų atributą.

lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Medinė eglutė.
Medinė eglutė.
Kalėdinės kopėčios.
Kalėdinės kopėčios.
Eglutė iš knygų.
Eglutė iš knygų.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 1:49 PM

Nuotraukų koliažai

Sakoma, kad Kalėdos – metas sustoti ir prisiminti tai, kas svarbiausia – savo mylimus žmones. Neužmiršti jų viso šventinio laikotarpio metu padės ir ši eglutės alternatyva – nuotraukų koliažas. Paprasčiausiai ant sienos suklijuokite šilčiausius jausmus iššaukiančias šeimos ir draugų nuotraukas, iš jų sukurdami eglutės formą.

Tiesa, su nuotraukomis susijęs ir dar vienas, kiek sudėtingesnis variantas. Internete susiraskite žiemos sniege paskendusios eglės nuotrauką ir ją atsispausdinkite ant daugybės skirtingų popieriaus lapų ar storesnio popieriaus. Tuomet jos dalis kaip dėlionę priklijuokite ant sienos. Nevaržykite savo kūrybiškumo – eglutę galite „papuošti“ įvairiais piešiniais, užkabinti kitus paveikslėlius ir dar daugiau.

Kalėdinės kopėčios

Jei namuose ar garaže turite kopėčias, jas taip pat galite panaudoti kaip Kalėdų eglutę.

Išskleiskite jas, apvyniokite įvairiomis šventinėmis dekoracijomis – lemputėmis ar girliandomis – bei viršuje privirtinkite Kalėdų žvaigždę.

Baltas, neryškus kilimas po kopėčiomis taip pat puikiai papildys šventinę atmosferą ir sukurs sniego iliuziją, o ant jo, dovanos Kalėdų rytą gulės minkščiau!

Kankorėžių piramidė

Ieškantys kiek labiau minimalistinės Kalėdų eglutės alternatyvos, gali papuošti šventinį stalą nedidele eglute, pagaminta iš surinktų kankorėžių. Kaip pamatą jai naudokite medienos plokštę ar tortinę. Tiesa, pagrindo jai galima atsisakyti, jei turite didesnių kankorėžių, nuo kurių ir reikėtų pradėti. Jums tereikės apsiginkluoti karštų klijų šautuvo ir nemažu kiekiu kantrybės – tiesiog klijuokite šias miško gėrybes vieną ant kitos kurdami eglutės formą.

Medinė eglutė

Jei visgi galvojate apie kiek labiau tradicinę, tačiau tvaresnį nei plastikinį ir gerokai unikalesnį Kalėdų eglutės variantą, prekybos tinkle „Lidl“ galima rasti iš natūralios medienos pagamintą „LivarnoHome“ eglę.

Ši medinė apie 1 m aukščio eglutė išsiskiria savo minimalizmu – ji susideda iš 21 pasukamos „šakos“, kurias galima išdėstyti individualiai, taip sukuriant originalų savo variantą.

Žinoma, nebijokite šios eglutės pritaikyti ir savo namams bei papuoškite ją kaip panorėję.

Kalėdų kaktusas

Užkietėję naminių augalų mėgėjai gali Kalėdų eglutės spyglius pakeisti į kaktuso spyglius. Namie susiraskite didžiausią kaktusą, užkabinkite ant jo turimas girliandas, žaisliukus ar lemputes (tik nenulaužkite spyglių) ir mėgaukitės originalia žaliaskarės alternatyva.

Eglutė iš knygų

Jeigu jūsų namuose trūksta vietos Kalėdų eglutei, tačiau esate užkietėjęs knygų rijikas, ši idėja – būtent jums.

Sudėkite turimas knygas į vieną didelę krūvą ir, pradėdami nuo apačios, formuokite eglutės formą.

Priklausomai nuo to, kiek turite laiko, kantrybės ir knygų, eglutės potencialas yra milžiniškas – galite pastatyti net už save aukštesnį knygų medį.

Puošdami jį nestokokite fantazijos – panaudokite su eglutėje esančių knygų personažais susijusius ir namuose randamus daiktus ar apvyniokite jį lemputėmis. Ir tikėkitės, kad Kalėdų rytą po knygų eglute rasite dar daugiau padovanotų knygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.