Šio rajono gyventojams pasisekė – savivaldybė kompensuos dalį prisijungimo prie vandens tinklų išlaidų

Šiuo metu pakaunėje yra apie 3000 asmenų, kurie namų ar butų ūkio nėra prisijungę prie nuotekų tinklo, ir apie 2000 – prie geriamojo vandens tinklo. Dalis gyventojų nesijungia, kadangi turi įsirengę individualius įrenginius, kiti delsia, nes prisijungimas prie centralizuotų tinklų jiems yra per brangus.

Šiuo metu pakaunėje yra apie 3000 asmenų, kurie namų ar butų ūkio nėra prisijungę prie nuotekų tinklo, ir apie 2000 – prie geriamojo vandens tinklo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu pakaunėje yra apie 3000 asmenų, kurie namų ar butų ūkio nėra prisijungę prie nuotekų tinklo, ir apie 2000 – prie geriamojo vandens tinklo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-26 16:42

Pasak Kauno rajono savivaldybės atstovų, pakaunėje kasmet vykdomi vandentvarkos investiciniai projektai ir kitos priemonės, kurių metu plėtojama geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo infrastruktūra. Ją įrengus, gyventojai turi galimybę prisijungti prie tinklų, tačiau dalis gyventojų šia galimybe nepasinaudoja. Situacijai spręsti Kauno rajono savivaldybė siūlo iš dalies kompensuoti vandentiekio įvado ir (arba) nuotekų išvado įrengimo išlaidas.

Už prisijungimą prie centralizuotų tinklų būstų savininkams bus skiriama 50 proc. prisijungimo išlaidų kompensacija, tačiau ne daugiau kaip 1000 eurų vienam būstui, jeigu jungiamasi tik prie geriamojo vandens tiekimo arba tik prie nuotekų tvarkymo infrastruktūros. Jeigu jungiamasi prie abiejų tinklų, bus skiriama ne daugiau kaip 1500 eurų vienam būstui.

Taip pat vienam būstui 150 eurų papildomą kompensacija gali būti skiriama už įsigytą ir sumontuotą nuotekų keltuvą (siurblį), reikalingą prisijungiant prie nuotekų tvarkymo infrastruktūros.

Būsto savininkui, kuris yra nedirbantis, vienišas ir neįgalus, vienišas ir sulaukęs senatvės pensijos, numatoma skiri iki 100 proc. prisijungimo prie tinklų išlaidų kompensaciją, įskaitant ir nuotekų keltuvo (siurblio) įrengimo išlaidas.

Kompensacijoms šįmet Kauno rajono savivaldybės biudžete numatyta 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.