Kauniečiai džiaugiasi atnaujintu Santakos parku, tačiau pasigedo čia itin svarbaus dalyko

Kauniečiai džiaugiasi atnaujintu Santakos parku, tačiau pasigedo geriamojo vandens fontanų. Vienas įrenginys jau atsirado prie Kauno pilies, jų bus ir daugiau.

Prie Kauno pilies atsirado geriamojo vandens fontanas, skirtas ir keturkojams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Kauno pilies atsirado geriamojo vandens fontanas, skirtas ir keturkojams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-25 13:41

Atnaujinus Santakos parką čia galima ne tik vaikštinėti, bet ir sportuoti. Džiaugdamiesi tokiomis galimybėmis kauniečiai norėtų, kad parke atsirastų ir geriamojo vandens fontanų.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė sakė, kad įgyvendinant Santakos parko atnaujinimo projektą fontaną įrengti nebuvo planuojama.

Tačiau savivaldybės atstovė žadėjo, kad, jei bus galimybių, ateityje į gyventojų pastabas bus atsižvelgta.

Tačiau Santakos parko prieigose prie automobilių stovėjimo aikštelės greta Kauno pilies jau veikia naujas modernus geriamojo vandens fontanas. Bendrovės „Kauno vandenys“ atstovė Vaida Bytautė sakė, kad atsigaivinti jo vandeniu gali ne tik žmonės, bet ir keturkojai augintiniai, jiems vanduo teka iš įrenginio apačioje įrengto čiaupo.

Liepos mėnesį tokie pat geriamojo vandens fontanai turi atsirasti ir Kalniečių bei Draugystės parkuose, Ąžuolyne prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo bei miesto centre Studentų skvere.

„Kauniečius raginame mažiau pirkti plastikinių vandens butelių, nepamiršti gertuvių, kurias galima papildyti nemokamai. Atsigerti iš fontanų bus galima net ir neturint jokių talpyklų“, – sakė V.Bytautė.

Jau ne vienus metus geriamojo vandens fontanai veikia ir Rotušės aikštėje bei Aukštaičių gatvėje priešais Kauko laiptus.

Miestiečiai mėgaujasi ir kitais miesto fontanais. Jie veikia Kalniečių, Dainavos, Draugystės parkuose, Laisvės alėjoje, Vienybės, Rotušės, Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėse, kitose miesto vietose.

Įspūdingai pagal įvairius muzikos kūrinius šokančios Laisvės alėjos fontano čiurkšlės miestiečius domina ne tik dėl to. Kai kurie gyventojai pastebėjo, kad į fontaną primetama daug monetų.

„Jau būtų galima surengti varžybas, perskirti apatinę fontano dalį į dvi dalis ir varžytis, kas greičiau ir daugiau tų monetų surinks.

Tai pokštas, bet iš tiesų įdomu, kas joms nutinka?“ – domėjosi kaunietis Modestas.

„Kauno vandenų“ atstovė sakė, kad nemažą dalį monetų iš miesto fontanų išgriebia patys gyventojai. Likusias, valydama fontanus, susirenka jų tvarkytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.