Utenos rajone gyvenanti Laima stebuklų savo sode atranda kone kasdien

„Kaip banaliai beskambėtų, kartą žiūrėdama pro langą į šlapią rudenį, nejučia mąsčiau apie tai, kad štai kažkas pasibaigė, o šiek tiek luktelėjus vėl kažkas prasidės. Ir taip kasmet atsidusti ir pasidžiaugi tuo, kad egzistuoja pradžia ir pabaiga.

Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 8:36 PM, atnaujinta Aug 31, 2022, 8:30 AM

Tereikia noro pastebėti mažus kasdienius stebuklus, kaip vakarėjantis rausvas dangus atiduoda paskutinį dienos karštį ar atėjusi žiema priguls tavajame gėlyne balto sniego pataluos, o pats gražiausias pavasario metas – kai žydi ir žiedlapius po kojomis barsto obelys.

Praėjusio lietaus gaivumoje vos juntamas salstelėjęs tonas kvies basomis pas žolę ir tuokart nesvarbu vėjas ar saulė glostys tau rankas, ar sudrėkusi rankovė, pačiupinėjus žiedus, prakalbins dieną, pilną pojūčių. Kaskart vis daugiau laiko taip ir norisi praleisti čia – sode.

Ar užsimerkus parsinešti jų didybės kaltininkus – kvapniausius žiedus“, – tarsi širdimi dainuodama Laima Kašėtienė pasakoja apie savo sodą.

Tikras desertas želdinių gurmanams iš Utenos rajono: L.Kašėtienės nutraukose, siųstose konkursui „Mano erdvė 2022“.

„Žalioji erdvė 2022“ – tai portalo lrytas.lt kartu su Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjunga organizuojamas konkursas, kuriame dalyvavo ne tik mėgėjai žaliojo grožio kūrėjai, bet ir profesionalai.

Pastarųjų darbus vertino tarptautinė vertinimo komisija, o portalo lrytas.lt skaitytojai savo balsus skyrė labiausiai jiems patikusiam kiemui.

Šiemet daugiausia balsų surinko panevėžiečio Gintauto Šimkaus „Debesų sodas“. Šalia daugiabučio, kuriame gyvena su šeima, želdiniais jis rūpinasi jau trisdešimt metų.

Komisija (Rygos miesto vyriausioji kraštovaizdžio architektė Indra Purs, Krokuvos technikos universiteto, Architektūros fakulteto dėstytojas Przemyslaw Kowalski ir buvęs Estijos kraštovaizdžio architektų sąjungos pirmininkas Valdeko Lukkenas) iš 18 konkurse dalyvavusių kraštovaizdžio kūrėjų įgyvendintų projektų išrinko šiuos: geriausias 2022 m. Lietuvos kraštovaizdžio projektas – Klaipėdos Vaidilos aikštė (Urbanistų studija PUPA); specialusis apdovanojimas – Vilniaus senamiestyje įrengtas Bokšto skveras (autoriai – „Terra firma LT“).

Pasigėrėti ir apžvelgti tai, ką pastaruoju metu sukūrėme savo šalyje, – tokia yra „Žaliosios erdvės“ pagrindinė mintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.