Jūsų kambarinės gėlės jau seniai nedžiugina žiedais: yra tiesiog stebuklinga priemonė, kurią rasite kiekvienoje vaistinėje

Kambarinėms gėlėms labai svarbus tręšimas, tačiau dėl tam tikrų priežasčių daugelis žmonių tą daryti pamiršta. Namuose augančios gėlės yra geriausias dekoratyvinis elementas, džiuginantis namiškių akis ir vizitinė šeimininkės kortelė, nes žydėdamos jos neabejotinai parodo, kad namuose tvyro rūpestinga ir pozityvi atmosfera.

Kambarinėms gėlėms labai svarbus tręšimas, tačiau dėl tam tikrų priežasčių daugelis žmonių tą daryti pamiršta.<br>123 rf nuotr.
Kambarinėms gėlėms labai svarbus tręšimas, tačiau dėl tam tikrų priežasčių daugelis žmonių tą daryti pamiršta.<br>123 rf nuotr.
Kambarinėms gėlėms labai svarbus tręšimas, tačiau dėl tam tikrų priežasčių daugelis žmonių tą daryti pamiršta.<br>Irina / Pixabay nuotr.
Kambarinėms gėlėms labai svarbus tręšimas, tačiau dėl tam tikrų priežasčių daugelis žmonių tą daryti pamiršta.<br>Irina / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2023, 10:18 AM

Tačiau, ką daryti, jei jūsų kambarinės gėlės jau seniai nežydi?

Jums reikia jas pamaitinti

Daugelis namų šeimininkių nežino, kokios trąšos skatins žydėjimą, todėl parduotuvėse perka brangias trąšas. Visgi dažnai nutinka taip, kad parduotuvėje pirktos trąšos visai neskatina žydėjimo.

Jums gali padėti paprasta priemonė, nereikalaujanti ypatingų išlaidų ir pastangų.

Kaip laistyti gėles, kad jos gausiai žydėtų? Nusipirkite gintaro rūgšties.

Šis vaistinėse parduodamas produktas, kuris tinka kambarinėms gėlėms. Jis nėra brangus ir gali būti naudojamas universaliai.

Juo galite purkšti kambarines gėles, kad paskatintumėte jų augimą ir pamaitintumėte šaknis. Gintaro rūgštis apsaugo florą nuo didesnių infekcijų ir skatina gėlių augimą.

Produktas skatina žydėjimo procesą ir padeda augalui sustiprinti šaknis.

Gintaro rūgšties tirpalui paruošti reikės:

5 litrų vandens 1 g gintaro rūgšties miltelių.

Jei gintaro rūgšties nusipirkote tabletėmis, tai nėra problema. Jums užteks vienos tokios tabletės 500 ml vandens.

Ištirpinkite gintaro rūgštį vandenyje ir saugiai laistykite gėles. Tirpalą galima naudoti laistyti, ir gėlėms purkšti.

Svarbu atminti, kad gintaro pagrindo trąšų negalima laikyti ilgiau kaip 3 dienas.

Be purškimo ir laistymo, augalų lapus taip pat galite nuvalyti šluoste, kurią prieš tai pamirkykite tirpale su gintaro rūgštimi. Trąšų nuplauti nereikia.

Jei ilgai ieškojote atsakymo į klausimą, kokios trąšos skatina žydėjimą, dabar gavote veiksmingą patarimą ir galite padėti savo kambarinėms gėlėms žydėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.