Svarbiausios priežiūros taisyklės
Pomidorus rekomenduojama sodinti vienodame lygyje, maždaug 40 cm atstumu. Temperatūra šiltnamyje turėtų būti ne žemesnė nei 19 laipsnių Celsijaus ir ne aukštesnė nei 23 laipsniai (žydėjimo laikotarpiu optimali temperatūra – 24–25 laipsniai).
Šiltnamis turi būti reguliariai vėdinamas, nes priešingu atveju pomidorai gali susirgti. Būtina žinoti, kad šiltnamyje auginami pomidorai yra labai jautrūs netinkamam laistymui: juos rekomenduojama laistyti ryte arba ankstyvą vakarą, kada saulė nėra labai kaitri.
Pasirūpinkite, kad būtų užliejamos tik augalų šaknys, bet jokiu būdu ne jų lapai. Laistant nereikėtų persistengti, tačiau tuomet, jei siekiate, kad drėgmė kuo ilgiau išsilaikytų, pirmiausia galite šiek tiek papurenti žemę.
Vanduo neturėtų būti šaltas – ideali temperatūra laistymui yra 20–22 laipsniai. Jei pomidorai vandenį labai godžiai sugeria, neskubėkite lieti antrą kartą – leiskite žemei šiek tiek pradžiūti. Pomidorus geriausia laistyti 1–2 kartus per savaitę.
Pomidorų tręšimas
Rekomenduojama rinktis natūralias trąšas, kurios gali prisidėti prie kur kas gausesnio pomidorų derliaus:
Pelenai: šaukštą pelenų užplikykite 2 litrais vandens. Palaukite, kol vanduo pravės, tuomet perkoškite ir naudokite pomidorų daigų laistymui;
Mielės: į 2 litrus vandens įdėkite ketvirtadalį šaukštelio sausų mielių ir valgomąjį šaukštą cukraus. Viską gerai išmaišykite, ir keletai valandų padėkite į šiltą vietą. Vėliau šiuo skysčiu laistykite pomidorų daigus;
Kiaušinių lukštai: į 1 litro stiklainį pridėkite kiaušinio lukštų (jie turėtų užimti maždaug pusę stiklainio talpos) ir užpilkite vandeniu. 3 dienas palaikykite šiltoje vietoje, vėliau šiuo skysčiu laistykite pomidorus;
Bananų žievė: į litrinį stiklainį įdėkite sausų banano žievių (jomis užpildykite pusę stiklainio talpos) ir užpilkite vandeniu. Tris paras palaikykite šiltoje vietoje, tuomet perkoškite, ir šiuo skysčiu laistykite pomidorus;
Dilgėlės: du trečdalius litrinio indo užpildykite šviežiomis smulkintomis dilgėlėmis ir iki viršaus užpilkite vandeniu. Šį antpilą palikite stovėti maždaug dvi savaites, tuomet nukoškite, atskieskite vandeniu (1 dalis dilgėlių antpilo: 10 dalių vandens).