Ekspertė dalijasi patarimais vasarai – baseiną galima prižiūrėti ir tvariai, ir taupiai

Tik keli žingsniai ir baseino priežiūra taps kurs kas paprastesnė.

Tvaresnė baseino priežiūra – taupo ne tik pinigus, bet ir žemės resursus.<br>"iStock" nuotr.
Tvaresnė baseino priežiūra – taupo ne tik pinigus, bet ir žemės resursus.<br>"iStock" nuotr.
Tvaresnė baseino priežiūra – taupo ne tik pinigus, bet ir žemės resursus.<br>"iStock" nuotr.
Tvaresnė baseino priežiūra – taupo ne tik pinigus, bet ir žemės resursus.<br>"iStock" nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 2:13 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 12:59 PM

Tvaresnė baseino priežiūra – taupo ne tik pinigus, bet ir žemės resursus

Nieko nėra geriau nei pliūkštelėti į šaltą vandenį karštą vasaros dieną. Tikra tiesa, kad vasarą ne daug kas gali pranokti baseiną. Tačiau kalbant apie tvarumą, baseinas čia tikrai nėra lyderis, nors atsiranda vis daugiau būdų kaip baseino priežiūra padaryti draugiškesnę gamtai ir pačiam žmogui.

„Neefektyvi baseino priežiūra reikalauja daug resursų – reikia energijos jo šildymui, chemikalų – švarai palaikyti, ir daug daug vandens. Sudėjus visa tai, sunku net įsivaizduoti, kad „tvarus“ baseinas apskritai įmanomas. Tačiau norint tikrai galima ne tik pakeisti savo baseino priežiūrą, bet ir nemažai sutaupyti“, – atskleidžia prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistė Laura Aksomitaitė.

Tvaresnė baseino priežiūros rutina

Ekspertė dalinasi keliais patarimais kaip efektyviai palaikyti baseino švarą bei daryti tai kuo tvariau:

Naudokite baseino dangtį/uždangalą. Dangtis neabejotinai padės apsaugoti baseiną nuo nepageidaujamų šiukšlių bei vabzdžių patekimo į jį. Taip pat padės sumažinti vandens garavimą bei šilumos nuostolius, taip minimalizuojant papildomo vandens, energijos ir chemijos poreikį baseinui šildyti ar valyti.

Tvari valymo sistema. Baseino valymas ir priežiūra bus tvariausi, kai pavyks visus galimus nešvarumus pašalinti jiems būnant ant paviršiaus. Tai geriausiai padaryti padės tinklelis ir paviršinio valymo įrenginiai, tokie kaip skimeris, šepetys sienoms ir dugnui valyti. Stropiai atliekant baseino higieną galėsi minimalizuoti chemikalų naudojimą ir taip saugoti gamtą, bei savo sveikatą.

Atsakingai rinkitės baseino chemiją. Jei bet kokiu atveju turite naudoti chemines medžiagas, rinkitės ekologiškas alternatyvas, kuriose išvis nėra, arba yra mažesnis žmogui ir gamtai kenksmingų medžiagų, tokių kaip chloras, kiekis. Viena populiariausių natūralių valymo sistemų yra vandens valymas ozonu arba UV spinduliuote.

Mažinkite vandens švaistymą. Dažnas vandens keitimas baseine yra viena iš didžiausių jo ne tvarumo priežasčių, todėl geriau vandenį filtruoti bei valyti, o ne keisti visą – išvaistant. Apsvarstykite galimybę naudoti filtruotą lietaus vandenį baseinui užpildyti ar papildyti. Jei baseino skersmuo didesnis nei trys metrai, filtravimo sistema taps būtina, nes kitaip vandenį teks keisti kas kelias dienas.

Baseino vandens šildymui ir valymui – saulės energija. Priklausomai nuo baseino tipo vandens temperatūrą gali padėti palaikyti jau minėtieji dangčiai arba baseino šildytuvai. Baseino šildymas naudojant saulės energiją yra ekologiškas būdas, kuris ne tik užtikrins tinkamą baseino priežiūrą, bet padės sumažinti poveikį aplinkai bei elektros sąskaitas.

„Nors tvari baseino priežiūra daug kam gali atrodyti naujovė, pasaulyje ši tema aktuali jau ne vienerius metus. Mūsų elektroninės parduotuvės pirkėjai gali rinktis iš daugybės skirtingų baseinų priežiūros priemonių gamintojų prekių, kurios atitiks jų kainos, kokybės bei tvarumo standartus“, – pasakoja prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertė.

Nuosavas baseino prižiūrėtojas

Robotukai žoliapjovės ar langų valytojai jau mažai ką nustebina, nes tapo itin gerais pagalbininkais atliekant buities darbus. Baseinų sektoriuje jie taip pat atranda vietą, nes gali atlikti kelių prietaisų darbą vienu metu. Dažniausiai robotai turi skirtingas valymo programas, kurios padeda baseino savininkui atlikti ir rutininį valymą, ir elementarią kasdienę priežiūrą.

„Tokie robotai būna skirtingų pajėgumų ir išmanumo, o tai dažniausiai priklauso nuo jų kainos. Standartiškai toks robotas geba siurbti nešvarumus, filtruoti vandenį, šveisti dugną ir sienas. Itin protingi robotai geba praktiškai savarankiškai atlikti kasdienę baseino priežiūrą, vertindami įvarius vandens rodiklius (PH lygį, drumstumą, vandens liniją)“, – dalijasi L.Aksomitaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.