Biržiečio grybautojo laimikis – baravykas akrobatas

Daugybę metų grybaujantis 53 metų Lukėnų kaimo (Biržų r.) gyventojas Algirdas Šapranauskas savo akimis nepatikėjo, neseniai suradęs neįprastą baravykų šeimynėlę. Ant dviejų jaunų grybų galvų buvo tvirtai įsitaisęs panašaus dydžio trečiasis. Keistuoliai netrukus nukeliavo ant šeimos pietų stalo, nes, nepaisant neįprastos formos, buvo sveikut sveikutėliai, kirmėlių neliesti.

Keistai suaugusi baravykų šeimyna rasta Biržų girioje.<br>M. Šapranauskas
Keistai suaugusi baravykų šeimyna rasta Biržų girioje.<br>M. Šapranauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 26, 2012, 10:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:49 PM

„Per savo gyvenimą tokio grybo nemačiau“, – sakė mėgstantis grybauti biržietis, nuo kurio sodybos iki Biržų girios – vos pusė kilometro. Baravyką akrobatą A. Šapranauskas surado praėjusį šeštadienį susiruošęs grybauti. Iki tol šią vasarą girioje rasdavęs tik voveraičių, tądien vyriškis surado kelis jaunus baravykus. Tarp jų – ir keistąją į krūvą suaugusią trijulę. Visi biržiečio rasti baravykai buvo nesukirmiję.

Apsidžiaugęs, kad pagaliau pradėjo dygti baravykai, A.Šapranauskas po kelių dienų vėl išsiruošė grybauti. Antradienį iš miško jis taip pat grįžo ne tuščiomis – pavyko surasti 50 baravykų.

Pasak A.Šapranausko, pernai baravykai Biržų girioje pradėjo dygti gerokai anksčiau – birželio pabaigoje. O štai šiemet net lepšių iki šiol jis nerasdavęs. Vyriškio nuomone, nors drėgmės šiemet užtenka, greičiausiai buvo mažoka šilumos, todėl tauresni grybai ir nedygo.

A.Šapranauskas su žmona ne tik patys mėgsta grybauti. Jie vasarą tampa savotiškais toliau nuo miškų gyvenančių draugų žvalgais. Pamačiusi, kad jau masiškai pradėjo dygti grybai, pora jiems skambina ir kviečia atvažiuoti grybauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.