Pakruojiškis Mūšoje įveikė įspūdingą lydeką

Mūšos upės krantuose stoviniuojantys žvejai džiaugiasi - lydekos godžiai griebia masalus. Toks kibimas - ir artėjančio rudens ženklas. Ypač daug spiningautojų pritraukia Dvariukų užtvanka. Čia renkasi ne tik vietiniai vyrai, žvejų atvyksta ir iš Panevėžio, Šiaulių, Joniškio. Labiausiai ketvirtadienį sėkmė nusišypsojo „Klovainių skaldos“ gamyklos darbininkui Anicetui Urbui.

Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

2012-08-30 19:29, atnaujinta 2018-03-17 01:20

Vyrui užkibo daugiau negu metro ilgio lydeka, kurios svoris - 7 kilogramai. Jis nesigaili, kad po naktinės pamainos nenuėjo prigulti, o sėdo į mašiną ir nulėkė žvejoti. Dabar A. Urbas sako, kad turės ką parodyti Kaune gyvenantiems sūnums Mindaugui ir Donatui.

Lydeką spiningautojas sugundė guminuku.

„Žvejojau iš valties ties Linų Pamūšiu. Žūklaujant po valandos pajutau, kai kažkas stipriai truktelėjo. Iškart supratau – laimikis bus įspūdingas“, - neeilinės žūklės įspūdžiais dalijosi Anicetas, taip pat mėgstantis plėšrūnes gaudyti Klovainių tvenkiniuose, Daugyvenėje, Kruojoje.

Palanksčiusi spiningo kotą ir patampiusi valtį lydeka pasidavė. Meškerė liko sveika. Draugai ir pažįstami sveikino A. Urbą, apžiūrinėjo laimikį. Labiausiai prie spindinčio žvejo gretinosi namų numylėtinis katinas Murkis.

Ką veiks su laimikiu, žvejas dar nežino. Jis tikisi, kad kulinariniais sugebėjimais garsėjanti namų šeimininkė paruoš gardžių patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.