Alytaus klevus paaukojo dėl Europos Sąjungos milijonų

Darbai turi būti baigti iki metų pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Oct 17, 2012, 11:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:02 AM

Aikštėje prie Laisvės angelo, kuri kartu su senuoju Alytaus miesto parku yra įtraukta į valstybės saugomų kultūros objektų sąrašą, medžiai galėjo būti išpjauti tik gavus paveldosaugininkų leidimą.

Tačiau aikštėje pirmieji penki klevai iš septyniolikos nukirsti dar jo negavus, nes skubama spėti įvykdyti vėluojantį aštuonių milijonų litų vertės Europos Sąjungos fondų finansuojamą aikštės ir aplinkinių gatvių sutvarkymo projektą.

Darbai turi būti baigti iki metų pabaigos.

Parengtoje projekto korektūroje numatyta išpjauti madžaug 60 metų remontuojamose aikštėje ir aplinkinėse gatvėse augusius 63 klevus, kurių dauguma dėl nemokšiško genėjimo pakenkti pūvinio, o šaknys trukdė tiesti naują šaligatvį.

Vietoje išpjautų bus atsodinti nauji medžiai.

Bet projektui dar nepritarė aplinkosaugininkai ir paveldosaugininkai, o bijanti prarasti pinigus savivaldybė paskubėjo duoti nurodymą pradėti darbą konkursą laimėjusiai Kauno bendrovei „Aplinkos darbai“.

Kultūros paveldo departamento Alytaus teritorinio padalinio vadovas Alius Baranauskas pareikalavo sustabdyti medžių kirtimą. Nurodymas buvo įvykdytas.

Prasidėjo derybos tarp miesto savivaldybės vadovų ir kultūros paveldo atstovų dėl likusių numatytų pjauti medžių likimo.

Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas įsitikinęs, kad ligoti klevai, kuriuos pakeis pasodinti nauji medžiai, neturėtų būti svarbesni nei aštuonių milijonų litų vertės projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.