Fotografai į Baltiją pažvelgė nuo skirtingų krantų

Iš beveik 600 fotografijų, kuriose įvairiausiais rakursais užfiksuota Baltijos jūra, interneto lankytojai ir komisija atrinko dešimt geriausiųjų. Tarp jų – ir dviejų lietuvių darytos nuotraukos. Tarptautinį konkursą surengė prie Baltijos esantys jūrų muziejai. 570 fotografijų jam pateikė 300 profesionalių fotografų ir mėgėjų iš Lietuvos, Lenkijos, Kaliningrado ir Vokietijos, kurių amžius - nuo 10 iki 76 metų. Dešimt įspūdingiausių kadrų atrinkta pagal balsavimą internete, penkias geriausias nuotraukas išrinko patys muziejai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2012, 4:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:58 AM

Internetu savo nuomonę pareiškė per 20 tūkst. konkurso svetainės lankytojų. Penkiolikai konkurso nugalėtojų skirtos originalios dovanos – po penkis bilietus apsilankyti viename iš projekte dalyvaujančių muziejų. Tarp jų – ir Lietuvos jūrų muziejus.

Fotografijos konkurso nugalėtojų nuotraukos gruodžio mėnesį bus eksponuojamos Vokietijos okeanografijos muziejuje Štralzunde, kuris pelnė 2010-ųjų Europos muziejaus vardą. Projekte taip pat dalyvavo Gdynės akvariumas (Lenkija) ir Kaliningrado Pasaulio vandenyno muziejus (Rusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.