Kariams į vandens įkalintas sodybas tenka brautis per ledus

J. Vitkaus inžinerijos bataliono kariams antradienį pirmą kartą teko suteikti

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jan 15, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:39 PM

Kariai išvakarėse nuo Panemunės (Pagėgių sav.) geležinkelio tilto išžvalgė potvynio apsemtą vieškelį panemune link Nausėdų, Pelenių ir Kucių kaimų, kad įsitikintų ar jiems pavyks su amfibija įveikti užšalusį vandenį.

Pirmoji paramos būrio ekipažo - šešių kariškių ir trijų Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų - išvyka į už 20 kilometrų nuo Pagėgių esančią potvynio zoną vakar baigėsi sėkmingai.

„Ant užlieto kelio teko laužyti ledus. Amfibija savo svoriu jį sutrupino ir padarė atviras vėžes grįžti atgal. Grįžome su kroviniu - pargabenome vieno gyventojo automobilį ir jo savininką su nepilnamete dukra.

Jiedu grįžta į savo nuolatinę gyvenamąją vietą Klaipėdoje iš būsto apsemtoje zonoje, kuriame gyvena laikinai“, - sakė Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo inspektoriaus Alvydo Mikašauskas.

Ledlaužio funkcijas atlikusi amfibija labai pravertė. Kol karinė pagalba Pagėgių nebuvo pasiekusi, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba apsemtoms 22 sodyboms, kuriose gyvena 72 žmones, aštuonis kartus savo turima technika plukdė žmones ir krovinius, teikė kitą pagalbą.

Potvynis Pagėgių krašte prasidėjo sausio pirmosiomis dienomis, apsėmė 15 tūkstančių hektarų ir neslūgsta.

Šilutės rajone karinė amfibija antradienį taip pat atliko pirmąją pagalbos operaciją. Iš Šyšos kaimo, kuris nuo Šilutės nutolęs 5 kilometrus, per užšalusią potvynio zoną išgabeno du moksleivius ir vieną moterį, kuriai būtina medikų konsultacija miesto gydymo įstaigoje. Paaugliai buvo apgyvendinti bendrabutyje.

Šilutės rajone 16 tūkstančių hektarų teritorijoje potvynio apsuptyje gyvena 175 žmonės, jiems išvažiuoti iš 75 sodybų per lūžtantį ledą tapo ypač sudėtinga.

Šilutės-Rusnės kelyje ant apledėjusių tralų automobiliai gabenami per 64 centimetrų vandens gylį.

Viena vairuotoja ir keleivė praėjusį savaitgalį patyrė didžiulį stresą, kai dėl stabdžių sistemos gedimo jos automobilis nuo traktorinės platformos atbulas nuriedėjo į užlietos atkarpos šalikelę. Moterys perlipo iš apsemto automobilio salono per langą į kitą tralą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.