Naktį silpnai snigo, keliuose - slidūs ruožai

Naktį silpnai snyguriavo

Sostinės kelininkai informuoja, kad Vilniuje pagrindinės gatvės, viadukai, įkalnės, nuokalnės yra pabarstytos smėlio ir druskos mišiniu.<br>V. Ščiavinskas
Sostinės kelininkai informuoja, kad Vilniuje pagrindinės gatvės, viadukai, įkalnės, nuokalnės yra pabarstytos smėlio ir druskos mišiniu.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2013, 7:46 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:09 PM

Magistralinių kelių dangos daugiausia drėgnos, kai kur provėžotos. Krašto kelių dangos vietomis provėžotos, yra ir slidžių ruožų, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Rajoninių kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios. Rytų ir vidurio Lietuvoje barstomos magistralinių ir krašto kelių dangos, Marijampolės apskrityje barstomi krašto keliai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną debesuota su pragiedruliais. Vietomis nežymiai pasnyguriuos. Vėjas šiaurės rytų, 5-10 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 7 iki 12 laipsnių šalčio.

Vandens gylis krašto kelio Šilutė-Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 450 metrų (nuo 6,29 iki 6,74 km), išlieka 55 cm. Eismas draudžiamas, lengvąsias transporto priemones ir gyventojus specialiomis transporto priemonėmis kelia įmonė „Klaipėdos regiono keliai“.

Sostinės kelininkai informuoja, kad Vilniuje pagrindinės gatvės, viadukai, įkalnės, nuokalnės yra pabarstytos smėlio ir druskos mišiniu, tačiau, pasak jų, dėl šalčių keliai gali vis tiek būti slidūs.

Gatvės buvo valomos ir barstomos visą parą. Antradienį bus pradėti valyti ir kiemų šaligatviai.

Šaligatvius Vilniuje tvarko 772 kiemsargiai, be to, dirba 34 traktoriai, 30 mechaninių šluotų.

Vairuotojų sostinės savaivaldybė prašo nestatyti automobilių nelegaliai ir nevažiuoti viešojo transporto juostomis, ypač žiemą, nes tokie veiksmai trikdo kelių tvarkymą, neleidžia tarnyboms dirbti efektyviai.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvė, jų bendras ilgis - 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu - 152 gatvės, sausa druska - 59 gatvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.