Pasaulis išvydo dvi naujas šunų veisles

2013 m. vasario 8 d. 18:31
Šarūnas Meškys
Likus kelioms dienoms iki vienos didžiausių Jungtinėse Amerikos Valstijose rengiamos „Westminster Kennel Club“ šunų parodos, pasauliui oficialiai pristatytos dvi naujos šunų veislės - „Treeing Walker coonhound“ bei Raselo terjeras.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip portalui lrytas.lt sakė Lietuvos kinologų draugijos atstovė Aurelija Staskevičienė, Treeing Walker coonhound - viena iš kunhaundų šeimos atmainų, pritaikyta medžioti meškėnus ir oposumus, gali įsliuogti į medį ir ilgai ten laikytis.
 Šie šunys pirmą kartą pripažinti atitinkantys Amerikos kinologų klubo (AKC) reikalavimus.
Jau 137 kartą rengiamoje parodoje, kuri vyks vasario 11-12 dienomis, grožio ringuose pasirodys 187 veislių šunys. Šiemet padidintas maksimalus dalyvių skaičius – parodoje dalyvaus 2721 šuo.
Šunų parodose vertinami grynaveisliai šunys pagal eksterjerą bei veislės standarto atitikimą. Parodose dalyvauti gali tik paskiepyti, grynaveisliai ir turintys Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) pripažįstamą kilmės liudijimą arba galiojantį gimimo liudijimą (mažylių ir jaunimo klasėje).
Parodose vertinama ne tik šunų išvaizda. Svarbu, kad šuo taisyklingai judėtų, o jo temperamentas ir elgesys būtų nepriekaištingas. Vertinimas dažnai būna subjektyvus – viskas priklauso nuo teisėjo patirties bei veislės standarto suvokimo. Teisėjo nuomone labiausiai atitinkantis veislės idealą, šuo tampa nugalėtoju. Pirmoji „Westminster“ šunų paroda vyko 1877 metais.
raselo terjerasParodaNiujorkas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.