Į Kauno marias paleista tūkstančiai lynų

Pirmadienį ir antradienį Kauno mariose specialistai vykdė įžuvinimo darbus. Per dvi dienas į vandenį paleista apie 500 kilogramų žuvų. Plėšriųjų ir kitų vertingų žuvų jaunikliais šiemet bus papildytos ne tik Kauno marios. Planuojama, kad lydekos, sterkai, šamai, lynai, baltieji amūrai ir kitos žuvys bus paleistos į valstybinius vandens telkinius įvairiuose Lietuvos rajonuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:55 PM

„Šiandien į Kauno marias paleista apie keturis šimtus kilogramų, dvylika tūkstančių vienetų, antramečių lynų. Manome, kad šios žuvys čia labai gerai pritaps, nes yra nedidelis gylis. Vakar ties Kapitoniškėmis įleidome apie du šimtus plačiakakčių, kad jie šiek tiek sureguliuotų floros reikalus“, - pasakojo Aplinkos ministerijos vyresnysis specialistas Darius Jurevičius.

Pasak vyro, žuvys paleistos keliose vietose, kad geriau pasklistų po Kauno marias.

Planuojama, kad šiemet žuvų bus įveista Elektrėnų mariose, Dysnų, Platelių, Sartų, Galuonio, Vievio, Riešės, Želvos, Obelijos, Asvejos, Galvės, Amalvo, Jiezno, Grūdos ir kituose ežeruose.

Atsižvelgus į mokslininkų atliktus tyrimus ir rekomendacijas, ežeruose veisiamos ne lervutės ar paaugintos lervutės, o vyresni nei pusės metų žuvų jaunikliai. Jų išgyvena kur kas daugiau negu lervučių.

„Ką žadėjome, tą ir darome: gausiname mūsų šalies žuvų išteklius. Šiam, pirmajam etapui, skirta apie 350 tūkst. litų, o iš viso šiemet šiems darbams numatyta 1 mln. 150 tūkst. litų. Šios lėšos – tai pinigai, surinkti už parduotus mėgėjų žvejybos leidimus. Tad, galima sakyti, tai pačių žvejų mėgėjų indėlis į žuvų išteklių gausinimą“, – apie pradėtus įžuvinimus kalbėjo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.