Po grybų čempionato ant svarstyklių - šimtai baravykų

Per tris valandas - 54 baravykai, o iš viso krepšiuose - per 20 kilogramų grybų. Tiek septintą valandą ryto prasidėjusiame grybavimo čempionate Marcinkonyse surinko nugalėtojais tapusi Kremblių komanda iš Paluknio. Jiems šiek tiek šypsojosi ir sėkmė, nes vietinė Marcinkonių komanda pavėlavo į finišą ir buvo diskvalifikuota, o juk krepšiuose nešėsi 32 kilogramus grybų. Iš viso grybavimo čempionato dalyviai Marcinkonių apylinkėse rado 234 baravykus ir surinko 79 kilogramus grybų. Rinkti buvo galima tik baravykus, makavykus, raudonviršius, žaliuokes ir rudmėses. 

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 28, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:06 PM

Iš viso grybavimo čempionate varžėsi 36 komandos iš visos Lietuvos ir netgi Latvijos. 

Varėnoje grybų šventė rengiama kiekvienais metais paskutinį rugsėjo šeštadienį.

Marcinkonyse vykstantis grybavimo čempionatas Varėnos rajono savivaldybės mero taurei laimėti yra vienas iš pagrindinių šventės akcentų, praneša Elta.

Šie metai Dzūkijai nėra grybingi, tačiau nuobodžiauti Varėnoje nė vienam neteks. Čia vyks daug koncertų, meno kolektyvų pasirodymų. Visos savivaldybės seniūnijos rengia savo kiemelius, juose svečiai galės linksmintis, vaišintis, įsigyti suvenyrų. Šventėje žada dalyvauti daug prekybininkų, tad mugėje bus galima nusipirkti įvairių skanėstų, tautodailininkų pagamintų dirbinių ir papuošalų. 

Šiemet Varėnoje daug renginių numatyta vaikams, ūkininkams, paukščių augintojams. Kiemo ir egzotiškų paukščių parodoje bus galima pamatyti ir nusipirkti įvairių veislių ūkio kiemo ir egzotiškų paukščių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?