Aplinkos apsaugos inspektoriai galės važinėti nepažymėtais automobiliais

Vyriausybė suteikė išimtį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-15 21:15, atnaujinta 2018-02-17 11:56

„Anksčiau automobiliai privalėjo būti pažymėti užrašais ir logotipais, tačiau tai sukeldavo keblumų vykdant kontrolės funkcijas, kuomet pažeidėjai spėdavo pamatyti pareigūnus ir pabėgti arba paslėpti nusikalstamos veiklos požymius“, - teigia siūlymą teikusi Aplinkos ministerija.

Posėdyje trečiadienį ministrų kabinetas taip pat pritarė siūlymui dėl geresnių socialinių garantijų neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams. Pastarajam siūlymui dar turės pritarti Seimas.

Numatoma padidinti neetatiniam aplinkos apsaugos inspektoriui valstybės išmokamą vienkartinę pašalpą, jeigu atliekant neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus funkcijas jam buvo sutrikdyta sveikata ir dėl šio sutrikdymo nustatytas nedarbingumas.

Anksčiau už įvairų nedarbingumo lygį buvo išmokama nuo 3900 – 6500 litų dydžio suma. Ministerijos siūlymu, dabar išmokos siektų 15600 – 32500 litų.

Neetatiniam aplinkos apsaugos inspektoriui žuvus atliekant savo funkcijas, jo šeimos nariams (sutuoktiniui, nepilnamečiams vaikams (įvaikiams), vaikams, gimusiems po žuvusiojo mirties) ir nedarbingiems asmenims, kurie buvo žuvusiojo išlaikomi ar jo žuvimo dieną turėjo teisę gauti jo išlaikymą, būtų lygiomis dalimis išmokama 65 tūkst. litų vienkartinė pašalpa. Iki šiol tokiu atveju buvo numatyta penkiskart mažesnė (13 tūkst. litų) pašalpa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.